Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Σητείας για το 2015

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Σητείας για το 2015
Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός εσόδων- εξόδων οικονομικού έτους 2015 του Δήμου Σητείας σε ειδική, 4 ωρών και πλέον, συνεδρίαση.
Το θέμα προφανώς ήταν σημαντικό, εκφράστηκαν ουσιαστικοί προβληματισμοί και τοποθετήσεις. Παράλληλα η συζήτηση πολλές φορές πλατείασε και οδηγήθηκε σε άσχετα θέματα, αρκετές τοποθετήσεις, ερωτήσεις κι απαντήσεις ήταν εκτενείς κι επαναλαμβανόμενες και συχνοί οι διάλογοι μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων.
Τελικά ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από την πλειοψηφία και καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της μείζονος κι ελάσσονος μειοψηφίας. Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται περίπου στα 19 εκατομ. ευρώ.
«Το ύψος του προϋπολογισμού, ο οποίος είναι ισοσκελισμένος, δεν είναι κάτι στατικό, αφού το μέγεθος του μπορεί να αυξομειωθεί και συνήθως, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, αυξάνεται πάντα λόγω των έκτακτων επιχορηγήσεων από χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει ο Δήμος διεκδικώντας προγράμματα, χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια και τα Υπουργεία. Άρα τα 19 εκατομ. μεταφράζονται σα νούμερο έναρξης, αλλά στον ισολογισμό που κάνουμε συνήθως έχουμε ένα νούμερο γύρω στα 4-5 εκατομ. μεγαλύτερο.
Ο προϋπολογισμός συντάσσεται βάσει συγκεκριμένης νομοθεσίας, η οποία είναι υποχρεωτικό να τηρηθεί, διαφορετικά δε μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος. Χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό δε μπορούμε να πληρώσουμε δαπάνες, ούτε ένα ευρώ πέραν της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, άρα τίθεται ένα βασανιστικό ερώτημα: Η λογική του δεν ψηφίζω τον προϋπολογισμό πού οδηγεί;
Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι δε συμφωνώ με το να λειτουργήσει ο Δήμος. Άλλο διαφωνώ με το ύψος του προϋπολογισμού επειδή το Υπουργείο Εσωτερικών ή η Περιφέρεια δε δίνουν τα χρήματα, τα οποία θα θέλαμε όλοι να έχουμε για να φτιάξουμε έναν προϋπολογισμό απαιτήσεων που θα ικανοποιούσε ακόμα περισσότερο εμάς και τους συμπολίτες μας, άλλο να είμαστε υποχρεωμένοι κινούμενοι σε μία λογική διαχείρισης μιας κρίσης να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Κατά την άποψη μου η άρνηση, σημαίνει στην ουσία αδυναμία λειτουργίας του Δήμου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας