Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση ,Μιχαλη Καρχιμακη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για θέματα του νομού Λασιθίου

http://www.smartpost.gr/wp-content/uploads/2014/05/karximakis.jpgΣυναντήθηκαν την Παρασκευή 24/10/2014 ο π.βουλευτης Λασιθίου και υφυπουργός αγροτικης ανάπτυξης κ.Μιχ.Καρχιμακης με  τον Περιφερειάρχη Κρήτης Κ.Σταύρο Αρναουτάκη .


Κατα την συνάντηση τους ,συζήτησαν για την Καλυτερη δυνατή διαχείρηση του νέου ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος και την αξιοποίηση του με κεντρική κατεύθυνση την στοχευμένη ανάπτυξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της Κρήτης και του νομού Λασιθίου.

Επισης έθεσε στον κ.Αρναουτάκη διάφορα ζητήματα που αφορούν τον νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα.

Α.Την χρηματοδότηση της μελέτης για την λιμνοδεξαμενή τσικαλαριών στον κούτσουρα,αλλα και την στενή συνεργασία του με τον ΤΟΕΒ κουτσουρά,στην προσπάθεια της χρηματοδότησης και ένταξης του έργου .

Β.Την χρηματοδότηση μελέτης για την Καλύτερη  και αποδοτικότερη αξιοποίηση και λειτουργία του λιμανιού του Αγίου νικολαου,μετα απο συνεννόηση του κ.Καρχιμακη και του προέδρου του λιμενικού ταμείου Κ.Γιάννη Κόκκινη .

Γ.Την χρηματοδότηση βελτίωσης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων των σταδίων Σητειας ,νεαπολης ,κρούςτα κ.λ.π.

Δ.Την βελτίωση της οδικής ασφαλείας στο νομό Λασιθίου με την χρηματοδότηση 1,5 εκατ ευρω με την εγκατάσταση στηθαιων σε τμήματα του οδικού άξονα εντός νομού Λασιθίου.

Ε.Την παραπέρα συνεργασία τους για την ολοκληρωση των μελετών και την κατασκευή ,των εγγειοβελτιωτικων εργων του Λασιθίου,που με την συνεργασία τους είχαν εντάξει το 2010, σε χρηματοδοτικά προγράμματα " Αλέξανδρος Μπαλτατζής "του υπ.αγροτικης αναπτυξης,ως μέλη της πολιτικης ηγεσίας των υπουργείων Γεωργίας  και Αναπτυξης Κ.ανταγωνιστικότητας,
 προυπολογισμού 120 εκατ.ευρω.

Και συγκεκριμένα .
1)λιμνοδεξαμενή χοχλακιων Σητειας .
2)φράγμα μπραμιανων Ιεραπετρας.
3)φράγμα Αγίου Ιωάννη ιεραπετρας.
4)φράγμα λίθινων κ.λ.π

Ο Κ.Αρναουτάκης διαβεβαίωσε τον κ.Καρχιμακη οτι για την λιμνοδεξαμενή στα τσικαλαριά κούτσουρα θα καταβάλλει καθε δυνατή προσπάθεια να εντάξει την μελέτη στο επόμενο ΕΣΠΑ ,καθώς και για την μελέτη βελτίωσης των υποδομων στο λιμάνι του Αγίου νικολαου.

Ενώ δεσμεύτηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις αθλητικές υποδομές του νομού .

Τέλος συμφώνησαν για μια,σε τακτά  χρονικά διαστήματα επικοινωνία  για την παρακολούθηση των εκκρεμοτήτων και των αναγκών στο νομό Λασιθίου σε κοινή συνεργασία με τους φορείς του νομού Λασιθίου και την διεκδίκηση πόρων απο τα κεντρικά τομέακα προγράμματα των συναρμόδιων Υπουργείων.

Συνολικες προβολες σελιδας