Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους εκπαιδευτικούς της Σητείας

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους εκπαιδευτικούς της Σητείας
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας σε συνεργασία με τον ΕΔΕΑΚ (Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης) πραγματοποίησε σεμινάριο με θέμα «Bασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών» στο Ξενοδοχείο Sitia Beach, στην παραλία της Σητείας.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Σητείας. Σ' αυτό το σεμινάριο παρουσιάστηκαν τα παρακάτω αντικείμενα:
Τραυματισμοί μαθητών, Αιμορραγία, Κατάγματα, Επιληψία, Πνιγμονή, Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, Διαδικασία κλήσης για βοήθεια
Εισηγήτρια ήταν η κ. Αμυγδαλιού Ευφημία, Πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας (ΕΔΕΑΚ). Μαζί με τους πολύπειρους συνεργάτες της, για περισσότερο από δύο ώρες ανέπτυξαν τα παραπάνω ζωτικής σημασίας ζητήματα για την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία, αλλά και κάθε ανθρώπου όπου κι αν βρίσκεται και απάντησαν στις πολλές ερωτήσεις του ακροατηρίου. Πολύτιμες γνώσεις για παροχή πρώτων βοηθειών σε οποιοδήποτε χώρο και χρόνο, γνώσεις που μπορούν να σώσουν μια ζωή.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμμανουήλ Κοντογιαννάκης τόνισε τη σημασία της ασφάλειας σε κάθε σχολικό κατ' αρχήν χώρο και την ανάγκη πραγματοποίησης τέτοιων σεμιναρίων. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο αξίωμα που λέει ότι «ο κάθε γονέας επιθυμεί να παραλάβει το παιδί του το μεσημέρι, μετά το τέλος των μαθημάτων, όπως ακριβώς έφτασε το πρωί στο σχολείο, δηλ. αρτιμελές και υγιές». Τέλος, ευχαρίστησε τον ΕΔΕΑΚ για την προσπάθειά του και ειδικότερα την κ. Αμυγδαλιού για την παρουσίαση και την προσφορά της στην τοπική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια και τη Διεύθυνση του Ξενοδοχείου Sitia Beach για την παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας