Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ανησυχία για το φοινικόδασος από την επέλαση του σκαθαριού

Ανησυχία για το φοινικόδασος από την επέλαση του σκαθαριού Συνεχίζεται δυστυχώς η επέλαση του κόκκινου ρυγχωτού σκάθαρου (σκαθάρι),
του εντόμου δηλαδή που σήμερα θεωρείται ο πιο σημαντικός εχθρός των φοινικόδεντρων προκαλώντας σημαντικές ζημιές στα δέντρα, μέχρι και την πλήρη καταστροφή τους. Μεγάλο είναι ήδη το ποσοστό προσβολής φοινικόδεντρων στην περιοχή του Δήμου Σητείας η οποία ως γνωστό έχει κηρυχτεί ως μολυσμένη περιοχή και θεωρείται περιοχή καραντίνας, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές και τους ιδιώτες που έχουν στο χώρο τους φοινικόδεντρα.
Το γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξε άλλο ένα περιστατικό προσβεβλημένου φοίνικα σε αυλή οικίας, εντός της περιοχής του Παλαικάστρου, η οποία ως γνωστό βρίσκεται κοντά στο Βάι, εντείνει την ανησυχία όλων για τον κίνδυνο που διατρέχει το Φοινικόδασος. Ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση ενημερώθηκαν αμέσως οι αρμόδιες αρχές και έσπευσε συνεργείο του Δήμου το οποίο και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, δηλαδή μηχανική εξυγίανση του δέντρου (ήταν σε αρχικό στάδιο προσβολής) και παρακολουθείται η πορεία του.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ εστίασε στην αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης του κόσμου και την συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση όπου χρειάζεται.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας