Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Δράσεις σε όλα τα σχολεία με μηνύματα κατά του ρατσισμού

Δράσεις σε όλα τα σχολεία με μηνύματα κατά του ρατσισμού
Για πρώτη φορά εορτάστηκε χθες και στην Ελλάδα η Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις στα σχολεία και της Σητείας.
Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας οργανώθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις, αθλητικές κι άλλες, στις οποίες συμμετείχαν με πολύ κέφι και διάθεση όλα τα παιδιά.
Ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Ζαμπετάκης ανέφερε ότι «κατόπιν σχετικής καθοδήγησης του Υπουργείου Παιδείας και στο πλαίσιο του θέματος της συγκεκριμένης ημέρας, που ήταν ο ρατσισμός, πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις με σύνθημα "όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί". Τα σχολεία όλης της χώρας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, ετοίμασαν δράσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας για το θέμα του σχολικού αθλητισμού, αλλά και του ρατσισμού.
Στο δικό μας σχολείο, την πρώτη ώρα συζητήσαμε με τα παιδιά στις τάξεις. Ακολούθως στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων συγκεντρώθηκαν τα παιδιά και προβλήθηκαν σχετικά βίντεο, ενώ στην συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν σε μουσικά και χορευτικά δρώμενα. Αμέσως μετά τα παιδιά στην αυλή του σχολείου δούλεψαν σε έξι διαφορετικούς σταθμούς, όπου πραγματοποιήθηκαν μουσικά, θεατρικά δρώμενα, κατασκευές επιδαπέδιων παιχνιδιών κι άλλες δράσεις».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας