Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τον Οκτώβριο η καταβολή της εξισωτικής στους κτηνοτρόφους

Τον Οκτώβριο η καταβολή της εξισωτικής στους κτηνοτρόφους
Μέσα στον Οκτώβριο θα καταβληθεί στους κτηνοτρόφους σε δύο δόσεις η εξισωτική του 2013 καθώς και η εξισωτική των προηγούμενων ετών. Επίσης στα τέλη Οκτώβρη πρόκειται να καταβληθεί η πρώτη δόση της ενιαίας ενίσχυσης
αγροτών του 2014 και το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη οι πληρωμές για το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας. Πριν από τα Χριστούγεννα πρόκειται επίσης να καταβληθεί η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης του 2014 και μέχρι τέλος του χρόνου η εξισωτική του 2014.
Αυτά προκύπτουν από τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως έχουν διατυπωθεί τις προηγούμενες μέρες στους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, όπως επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Λασιθίου.
«Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις αυτές, μέχρι 31 Οκτωβρίου θα έχει δοθεί και στο Λασίθι το υπόλοιπο της εξισωτικής του 2013, δηλαδή θα αντιστοιχούν για τους κτηνοτρόφους 1.500- 2.000 ευρώ περίπου, ανάλογα με την περίπτωση, ενώ για την ενιαία ενίσχυση γνωρίζουμε πως μέχρι 5 Νοεμβρίου θα δοθεί το 50%. Επίσης, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 όντως έχει ειπωθεί πως θα δοθεί η εξισωτική του 2014, πράγμα που θα είναι πρωτόγνωρο, διότι τα προηγούμενα χρόνια έφτανε το επόμενο καλοκαίρι για να αποδοθεί», όπως αναφέρει ο Γιάννης Μπρόκος.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας