Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Από σήμερα...χειμώνας


Έντονες βροχές και κατά τόπους καταιγίδες με δυνατούς βοριάδες προβλέπει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας για το σαββατοκύριακο στην Κρήτη και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Από  σήμερα  αναμένεται σταδιακά σημαντική αλλαγή στον καιρό. Το πρωί  η μέρα ξεκινάει  με ήπιες συνθήκες και συγκεκριμένα λίγες νεφώσεις. Πολύ γρήγορα όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν.
Θα ξεκινήσουν βροχές, οι οποίες μάλιστα κατά τόπους θα είναι έντονες. Υπάρχουν στο μεταξύ μεγάλες πιθανότητες σε κάποιες περιοχές να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες.


Βοριάδες
Ένα ιδιαίτερα επίσης σημαντικό σκηνικό της κακοκαιρίας αυτής θα είναι, όπως είπε ο κ. Λέκκας, και η ενίσχυση των βόριων ανέμων, των οποίων η ένταση θα φτάνει μετά το μεσημέρι τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ στα πελάγη και σε νότιες περιοχές της Κρήτης, που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο βοριά, η ένταση των ανέμων θα φτάνει έως και τα 8 μποφόρ. Επομένως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, μιας και ο κυματισμός θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.


Κάτω από 20βαθμούς
Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά, με τη μέγιστη τιμή να διαμορφώνεται σε επίπεδα κάτω των 25 βαθμών Κελσίου, ενώ η ελάχιστη αναμένεται ότι θα υποχωρήσει αρκετά κάτω των 20 βαθμών Κελσίου.
Για την Κυριακή θα συνεχιστεί το ίδιο σκηνικό με βροχές που κατά τόπους δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές, ενώ οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 16 έως τους 24 βαθμούς Κελσίου.
Λίγο πιο ήπια θα είναι η εκδήλωση των καιρικών φαινομένων την ερχόμενη Δευτέρα, με τους ανέμους όμως να διατηρούνται αρκετά ενισχυμένοι στα πελάγη και τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.
Από την Τρίτη αναμένεται να γίνει αισθητή η σταδιακή βελτίωση του καιρού.
της Ιωάννας Βλαχάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας