Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σητείας

Τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Σητείας
Δε συντρέχει λόγος ανησυχίας ως προς τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σητείας, μεταξύ αυτών και του σταδίου Σητείας, των γηπέδων αντισφαίρισης,
αλλά και του κολυμβητηρίου, όπως τονίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής.
Ο σχετικός προβληματισμός προέκυψε τις τελευταίες ημέρες κατόπιν γνωστοποίησης εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Με αυτό γίνεται γνωστή η εισήγηση για τη μη χορήγηση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων κατόπιν απόφασης της αρμόδιας επιτροπής.
Όμως, όπως ανέφερε ο κ. Τερζής, «πρόκειται για την ίδια διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συστήνεται μία επιτροπή -την οποία συνθέτει η Περιφέρεια- προκειμένου να προβεί στον έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η διαδικασία πραγματοποιείται σε κάθε περιφέρεια ανά την Ελλάδα. Οι περισσότερες λοιπόν εγκαταστάσεις με βάση τις επιτροπές αυτές κρίνονται κάθε χρόνο ακατάλληλες για χρήση, διότι δεν πληρούν κάποιες προδιαγραφές που ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Επανέρχεται λοιπόν κάθε φορά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο εκπρόσωπος δηλαδή και ο σύνδεσμος της Περιφέρειας με την κεντρική κυβέρνηση, και δίδει προσωρινή άδεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Η εισήγηση της επιτροπής για τη μη καταλληλότητα των χώρων δεν αφορά σε σχέση για παράδειγμα με το κολυμβητήριο Σητείας την καθαρότητα του νερού ή την ασφάλεια των χρηστών της εγκατάστασης. Αφορά την οικοδομική άδεια. Το συγκεκριμένο κτίριο κατασκευάστηκε επί Ασλανίδη, επί χούντας δηλαδή και δε διαθέτει οικοδομική άδεια, όπως και άλλες εγκαταστάσεις. Μία λοιπόν από τις προϋποθέσεις που χρειάζεται μία αθλητική εγκατάσταση είναι η οικοδομική άδεια και γι' αυτό το κηρύσσει ακατάλληλο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας