Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Χωρίς ελλείψεις λειτουργούν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία δήμου Σητείας

Χωρίς ελλείψεις λειτουργούν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία δήμου Σητείας
Λίγες είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σητείας στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.
Η εικόνα φέτος, όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «Ο Μύσων» και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παλαικάστρου κ. Μανόλης Κοντογιαννάκης, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είναι πολύ καλύτερη.
Συγκεκριμένα περίπου 10 ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους καταγράφονται δύο κενά δασκάλων, τα οποία όμως -όπως ανέφερε ο κ. Κοντογιαννάκης- αναμένεται να καλυφθούν αύριο Πέμπτη. Ο λόγος για τα κενά εκπαιδευτικών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας και στο Δημοτικό Σχολείο Σφάκας.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι χθες τοποθετήθηκαν Νηπιαγωγοί στο 1ο Νηπιαγωγείο Σητείας και στο Τμήμα Ένταξης του 3ου Νηπιαγωγείου Σητείας καθώς και δύο εκπαιδευτικοί Καλλιτεχνικών και Θεατρικής αγωγής, στο 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας -σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος. Εκκρεμεί η κάλυψη μίας θέσης Πληροφορικής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας.
«Μπορούμε να πούμε ότι μετά από περίπου 10 ημέρες λειτουργίας των σχολείων στην περιοχή μας έχουμε σχεδόν εκμηδενίσει τα κενά μας. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων ετών και βέβαια οι προσλήψεις συνεχίζονται. Μέχρι αρχές του επόμενου μήνα αναμένουμε προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη, που είναι μία σημαντική δομή στην εκπαίδευση. Παράλληλη Στήριξη σημαίνει ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που βοηθούν τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα καλυφθούν, ευελπιστούμε, κι αυτές οι θέσεις ως τις αρχές Οκτωβρίου», πρόσθεσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας