Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Μεταφορά μαθητών για Ηράκλειο - Λασίθι

Τη σύμβαση για το μεταφορικό έργο των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου -
Λασιθίου υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης Μανόλη Χαχλιούτη. Η πρώτη δόση της σύμβασης ανέρχεται στα 3,62 εκ. ευρώ, και αφορά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2014 - Φεβρουάριος 2015. Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο που εντός χρονοδιαγράμματος, υπογράφει σύμβαση για την μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισημαίνοντας : « Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι σήμερα γιατί η Περιφέρεια Κρήτης είναι η πρώτη Περιφέρεια πανελλαδικά που ολοκλήρωσε εγκαίρως τις διαδικασίες για το μεταφορικό έργο των μαθητών. Τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών μας. Ευχαριστώ τα ΚΤΕΛ της Κρήτης , για την εξαίρετη συνεργασία που είχαμε και έχουμε , παρά το γεγονός ότι κάποιες φορές δεν υπήρχαν οι αναγκαίες πιστώσεις και όμως η μεταφορά των μαθητών συνεχιζόταν κανονικά».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Μανόλης Χαχλιούτης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης τονίζοντας : « Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που υπογράφει σύμβαση , και αυτό οφείλεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στις δυο πλευρές». Με τη νέα σύμβαση που υπογράφτηκε σήμερα , υπολογίζεται ότι θα μεταφέρονται περί τους 10.000 μαθητές από και προς τις σχολικές μονάδες , με 350 οχήματα του ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου. Τις επόμενες ημέρες εξάλλου , αναμένεται να υπογραφεί ανάλογη σύμβαση και με το ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου.

Στην σημερινή υπογραφή στη Περιφέρεια Κρήτης παραβρέθηκαν επίσης περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης, ο διευθυντής του ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Γιώργος Χαλεπάκης , το στέλεχος του ΚΤΕΛ Γιάννης Πατεράκης , καθώς επίσης η προϊσταμένη Οικονομικού της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Ραπτάκη. 

Πηγή : lasithi news

 

Συνολικες προβολες σελιδας