Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Αγιασμός στα σχολεία της Σητείας

Αγιασμός στα σχολεία της Σητείας
Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και στα σχολεία της Σητείας.

Στο ΓΕΛ, στο ΕΠΑΛ καθώς και στα δύο Γυμνάσια της Σητείας τον Αγιασμό τέλεσαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και κληρικοί της περιοχής, που ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και γονείς.
Ο Αγιασμός τελέστηκε αρχικά στο Γενικό Λύκειο, ακολούθως στο ΕΠΑΛ και λίγο αργότερα στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σητείας.
Στο Γενικό Λύκειο Σητείας παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, η επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Κατερίνα Σκαρβελάκη, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Νομού Λασιθίου και Σχολικός Σύμβουλος Γενικής Παιδαγωγικής ευθύνης του Νομού κ. Δημήτρης Βλαχοδήμος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Χαράλαμπος Σπυριδάκης και φυσικά όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ο Διευθυντής κ. Γιώργος Ταμπουρατζής στην ομιλία του αμέσως μετά τον Αγιασμό επεσήμανε ότι «η σημερινή ημέρα αποτελεί για τους μαθητές αφετηρία για όνειρα και προσδοκίες για τη διεκδίκηση και την επίτευξη των στόχων τους, ενώ για όλους εμάς την εκκίνηση της προσπάθειάς μας για το καλύτερο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό αποτέλεσμα. Στην αφετηρία αυτής της προσπάθειας, για ένα ταξίδι γεμάτο με γνώσεις, εμπειρίες και δοκιμασίες θέλω να ευχηθώ να είναι πολλές οι επιτυχίες και οι απογοητεύσεις ανύπαρκτες».
Στους χαιρετισμούς στο ΓΕΛ και ακολούθως στο ΕΠΑΛ Σητείας η κ. Πετράκη και ο κ. Πατεράκης έδωσαν τις θερμότερες ευχές τους στα παιδιά, αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό για το νέο σχολικό έτος.
Μετά τον Αγιασμό στη σύντομη ομιλία του ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Γρηγόρης Προϊστάκης ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους, ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους παριστάμενους και ιδιαίτερα τον κ. Ευγένιο για την συμπαράστασή του καθώς και τον Δήμαρχο Σητείας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πολύτιμη βοήθεια.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας