Με την ευκαιρία της τριήμερης εκεχειρίας, ύστερα από πρωτοβουλία της Αιγύπτου,στην λωρίδα της Γάζας καταδικάζουμε την γενοκτονία των παλαιστινίων από το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ.
Τα στοιχεία με τις απώλειες τις μέρες της εισβολής είναι αδιάψευστα: 1.867 νεκροί Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους 429 παιδιά, 243 γυναίκες, 79 ηλικιωμένοι), 9.563 τραυματίες (ανάμεσά τους: 2.877 παιδιά, 1.853 γυναίκες, 374 ηλικιωμένοι).  Στην ισραηλινή πλευρά, 63 νεκροί στρατιώτες και 3 άμαχοι εντός του Ισραήλ. Μέχρι πότε θα συνεχίζεται αυτός ο κύκλος του αίματος στη Μέση Ανατολή με τις ευλογίες των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Επίσης καταδικάζουμε την πολιτική της νέας τάξης πραγμάτων που ξεκίνησε από την εισβολή των Αμερικανών στο Αφγανιστάν και συνεχίστηκε με τις επεμβάσεις στο  Ιράκ, στη Λιβύη, με τον αιμορραγικό πόλεμο στη Συρία που συνεχίζεται εγκαθιδρύοντας το χάος των τζιχαντιστών στην περιοχή.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε και την Ουκρανία που εξ αιτίας του ενεργειακού πολέμου (Αγωγοί, Φυσικό Αέριο) πληρώνει βαρύ τίμημα αίματος στις ανατολικές περιοχές της, ύστερα από την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της και την ανάληψη της εξουσίας από τους ναζί του δεξιού τομέα με την υποστήριξη της Γερμανίας και στην συνέχεια των ΗΠΑ.
Είμαστε αταλάντευτα υπέρ της αυτοδιάθεσης όλων των λαών της γης με αλληλοσεβασμό στις θρησκευτικές και πολιτιστικές παραδόσεις τους,για ειρήνη, ελευθερία και δημοκρατία

Πηγή : Creta live