Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Στα 2 εκατ. ευρώ οι οφειλές πολιτών προς το Δήμο Σητείας

Στα 2 εκατ. ευρώ οι οφειλές πολιτών προς το Δήμο ΣητείαςΗ προτελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας με την παρούσα σύνθεσή της πραγματοποιήθηκε προχτές. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε ο προέλεγχος λογαριασμού διαχείρισης- ισολογισμός-αποτελέσματα χρήσεως, προσάρτημα, απολογισμός οικονομικού έτους 2013.

Όπως ανέφερε ο Πατεράκης, «ο τελικός έλεγχος, και άρα η τελική απόφαση λαμβάνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η οικονομική εικόνα του Δήμου, όπως έχει αποτυπωθεί στις 31/12/13, είναι αρκετά καλή, παρά την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει σε όλους τους Δήμους. Είχαμε ένα ταμειακό υπόλοιπο περίπου 2 εκατομ. ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλήφθη το ποσό της κατάσχεσης των 2,3 εκατομ. ευρώ της γνωστής υπόθεσης, που έχει ταλαιπωρήσει το Δήμο μας -η κατάσχεση δικαιούχων οικογένειας Καταπότη- το οποίο πήραμε στη συνέχεια από το Υπουργείο Οικονομικών».
Αγκάθι όμως παραμένουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών προς το Δήμο.
«Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που εξακολουθεί να υφίσταται. Έχουμε πολλές ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δήμο. Παρά την προσπάθεια που καταβάλει η Οικονομική Υπηρεσία, παρά την αναγκαστική διαδικασία στην οποία προχωρήσαμε αναφορικά με την κατάσχεση λογαριασμών από τους υπόχρεους πολίτες προς το Δήμο, εν τούτοις, πάλι δεν έχει γίνει εφικτή η μείωση του ποσού, το οποίο κυμαίνεται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα πλησιάζοντας τα 2 εκατομ. ευρώ. Δεν έχει αυξηθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε ικανοποιημένοι.
Επανερχόμαστε στο θέμα λοιπόν. Θα πρέπει οι συμπολίτες μας να καταλάβουν ότι δε γίνεται να μην πληρώνουν το νερό άρδευσης, που είναι και το μεγάλο άνοιγμα που έχουμε στον ισολογισμό και στην καταγραφή της οικονομικής εικόνας που είχαμε. Δε μπορεί η Υπηρεσία Άρδευσης, όταν δεν έχει έσοδα να λειτουργήσει. Δε μπορούμε να φτιάξουμε μία χαλασμένη γεώτρηση, δε μπορούμε να πληρώνουμε το ρεύμα στη ΔΕΗ κλπ. Τέσσερις Τοπικές Κοινότητες ομαδοποιημένες του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού οφείλουν- λογαριασμοί του 2013- το ποσό των 93.000 ευρώ. Είναι πολλά τα χρήματα για μια τέτοια περιοχή. Μην έχουμε τεράστιες απαιτήσεις στη συνέχεια, αν πρώτα σαν πολίτες δεν είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας», σημείωσε ο Δήμαρχος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας