Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Χιλιάδες "αιώνιοι" φοιτητές στην Κρήτη αποχαιρετούν ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αποχαιρετούν οριστικά την Ανώτατη και την Τεχνολογική Εκπαίδευση της Κρήτης σχεδόν 2.000 "αιώνιοι" φοιτητές που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν δώσει εξεταστικές σε Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο και ΤΕΙ με αποτέλεσμα, και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις από το υπουργείο Παιδείας, να διαγράφονται οριστικά.


Σήμερα, όπως είχε ήδη αποφασιστεί, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λίστες "λιμναζόντων" φοιτητών, εκείνων που θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν δύο ακόμη εξεταστικές για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη είχαν εμφανιστεί και είχαν δώσει εξετάσεις, αλλά και εκείνων που διαγράφονται οριστικά στις 31 Αυγούστου και οι οποίοι σε επίπεδο χώρας ξεπερνούν τους 150.000.


Ειδικότερα σε επίπεδο Κρήτης, από το Πανεπιστήμιο αποχωρούν 1.216 φοιτητές, από το Πολυτεχνείο 291 και από το ΤΕΙ Κρήτης 332 "λιμνάζοντες", δηλαδή συνολικά 1.839 φοιτητές.


Στην Κρήτη και συγκεκριμένα σε Πολυτεχνείο και Πανεπιστήμιο τα στοιχεία έχουν ως εξής:




Όσον αφορά στο ΤΕΙ Κρήτης τα στοιχεία έχουν ως εξής:




Τα στοιχεία επίσης μαρτυρούν ότι μόλις 33.978 από τους λεγόμενους "λιμνάζοντες" φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία στην επικείμενη εξεταστική του Σεπτεμβρίου και στην επόμενη εξεταστική του Φεβρουαρίου να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους.


Αναλυτικότερα, οι φοιτητές πανεπιστημίου που δεν έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρώσει τις σπουδές τους, ανήκοντας στην κατηγορία των "λιμναζόντων" φοιτητών, ανέρχονται σε 139.175.


Αντίστοιχα στα ΤΕΙ οι "λιμνάζοντες" σπουδαστές ανέρχονται σε 39.283.


Από τα πανεπιστήμια που έχουν αποστείλει στοιχεία θα διαγραφούν 129.008 φοιτητές και από τα ΤΕΙ 23.811.

Από τα πανεπιστήμια που έχουν δώσει στοιχεία, δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες δυο εξεταστικές θα έχουν 10.167 φοιτητές, ενώ από τα ΤΕΙ 23.811 φοιτητές.

Πηγή : Νέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας