Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Θερμό Σαββατοκύριακο με ζέστη και άπνοια(ηχητικό)

Συνεχίζονται και το σαββατοκύριακο οι υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη, με το θερμόμετρο σήμερα Σάββατο να αγγίζει και τους 35 βαθμούς Κελσίου,
οδηγώντας τους περισσότερους στις παραλίες για μια βουτιά αλλά και στην αναζήτηση σκιάς και δροσιάς. Το ίδιο κλίμα αναμένεται και την Κυριακή, ενώ αλλαγή του σκηνικού, με μια μικρή νότα δροσιάς, προβλέπεται από Δευτέρα.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, οι άπνοιες που επικρατούν από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς επίσης και μια θερμή αέρια μάζα που ήδη βρίσκεται πάνω από την περιοχή της Κρήτης έχουν σαν αποτέλεσμα τις υψηλές θερμοκρασίες αυτό το διάστημα στην περιοχή μας, οι οποίες θα διατηρηθούν και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Έτσι λοιπόν, ο καιρός τις επόμενες δύο ημέρες θα είναι πολύ καλός, με τους ανέμους να μην ενισχύονται ιδιαίτερα, παρά μόνο προς τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Όλες όμως τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα επικρατεί άπνοια, με τα κλιματιστικά να δουλεύουν στο φουλ για άλλη μια φορά και τις παραλίες να σφύζουν από κόσμο. Η θερμοκρασία σήμερα Σάββατο θα κυμαίνεται μεταξύ των 34 και 35 βαθμών Κελσίου κατά τόπους, ενώ η ελάχιστη θα είναι κοντά στους 22 με 24 βαθμούς. Και για την Κυριακή όμως, όπως είπε ο κ. Λέκκας, περιμένουμε να έχουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι και η θερμοκρασία και πάλι θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα από τους 33 έως τους 34 βαθμούς.


Από Δευτέρα τώρα, μια ψυχρότερη αέρια μάζα θα τείνει να αντικαταστήσει τη θερμή που μας επηρεάζει αυτές τις ημέρες, ενώ παράλληλα το βόρειο ρεύμα επανέρχεται στην περιοχή του Αιγαίου, με το συνδυασμό αυτό να έχει ως αποτέλεσμα να διατηρείται μεν ο καλός καιρός, αλλά οι θερμοκρασίες να βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα. Για την Τρίτη τώρα, πιθανότατα, αναμένεται να δούμε τους ανέμους που θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις να είναι κάπως πιο ενισχυμένοι, με τάσεις που ενδεχομένως μετά το μεσημέρι να φτάσουν και τα 6 μποφόρ.

Μαρία Αντωνογιαννάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη


Συνολικες προβολες σελιδας