Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Η εορτή του Οσίου Ιωσήφ του Γεροντογιάννη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά

Η εορτή του Οσίου Ιωσήφ του Γεροντογιάννη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά
Mε Αρχιερατικό Εσπερινό αφ’ εσπέρας και Ιερά Αγρυπνία εορτάσθηκε την Πέμπτη 7 Αυγούστου η ιερά μνήμη του τοπικού Αγίου, Οσίου Ιωσήφ
του Γεροντογιάννη του θαυματουργού, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας.

Το βράδυ της Τετάρτης 6 Αυγούστου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ενώ έλαβαν μέρος, εκτός τον Ηγούμενο της Μονής Καψά Αρχιμ. Μεθόδιο Περάκη, οι Ηγούμενοι των Μονών Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και Κουδουμά Αρχιμ. Μακάριος Σπυριδάκης και πολλοί Κληρικοί της ευρύτερης περιοχής.

Στην ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στον Όσιο Ιωσήφ τον Γεροντογιάννη ως μεταμορφωμένο άνθρωπο από της θεία Χάρη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε θαυμαστά γεγονότα της ζωής του αγίου που συνδέονται με την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά. Όπως τόνισε αποτελεί μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας η τιμία Κάρα και τα χαριτόβρυτα λείψανα του τοπικού μας Αγίου Ιωσήφ του Γεροντογιάννη, του οποίου επικαλέσθηκε τις πρεσβείες και ευχήθηκε όλοι με μετάνοια και κατάνυξη να διέλθουμε το υπόλοιπο της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου και να εορτάσουμε την ένδοξο Κοίμηση και τη θαυμαστή μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία στο Καθολικό του μοναστηριού, ενώ στο τέλος της θείας Λειτουργίας έγινε η ευλόγηση του κολλύβου του Αγίου με τη συμμετοχή πολλών πιστών από την περιοχή της Σητείας και της Ιεράπετρας.

Πηγή : Ανατολή

 

Συνολικες προβολες σελιδας