Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Κατασκευή ράμπας για τα σκάφη των ερασιτεχνών αλιέων Σητείας

Κατασκευή ράμπας για τα σκάφη των ερασιτεχνών αλιέων ΣητείαςΤο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Θοδωρή Πατεράκη όπου συζητήθηκε και η αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων οικονομικού έτους 2014.
Αφορά το ποσό των 26.000 €, που θα πρέπει να καταβάλει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας για την κατασκευή ράμπας για τα σκάφη των ερασιτεχνών αλιέων.
«Υπήρχε μία προγραμματική τριμερής σύμβαση μεταξύ του Δήμου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Περιφέρειας Κρήτης για την κατασκευή της ράμπας ανέλκυσης- καθέλκυσης των ερασιτεχνικών σκαφών. Σύμφωνα με τη σύμβαση είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια Κρήτης για την κατασκευή τη ράμπας το ποσό των 26.000 € περίπου. Όμως το ποσό αυτό που είχε εγκριθεί ήταν μικρότερο από το κόστος της ράμπας, σύμφωνα με τη μελέτη, την οποία βέβαια δε τη γνωρίζαμε από την αρχή, κι έχει ανέλθει στο ποσό των 52.000 €.
Σημαίνει λοιπόν ότι θα πρέπει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να επιβαρυνθεί το υπόλοιπο ποσό, δηλαδή περίπου 26.000, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή. Είναι ένα σημαντικό έργο, διότι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα οι ερασιτέχνες να κάνουν ανέλκυση και καθέλκυση των σκαφών τους στη θάλασσα. Η μεγάλη ράμπα που υπάρχει στο λιμάνι είναι για μεγάλα σκάφη και οι ερασιτέχνες δε μπορούν να την χρησιμοποιήσουν», εξήγησε ο κ. Αντωνιδάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή


Συνολικες προβολες σελιδας