Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ενορίας Αγίου Γεωργίου (Τουρτούλων) Σητείας

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Ενορίας Αγίου Γεωργίου (Τουρτούλων) Σητείας
Με λαμπρότητα και πολυπληθή συμμετοχή των πιστών εορτάσθηκε το Σάββατο 26 Ιουλίου η μνήμη της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής.
Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιουλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Eφημερίους της ευρύτερης περιοχής, χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής της Αγίας Παρασκευής στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Αγίου Γεωργίου (Τουρτούλων) Σητείας, επί της επαρχιακής οδού Σητείας-Μακρύ Γιαλού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία του προς το πλήθος των πιστών που και φέτος κατέκλυσαν το γραφικό και μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής και στο θαυμαστό βίο και μαρτύριο της τιμωμένης Οσιοπαρθενομάρτυρος, σημειώνοντας τη μεγάλη πίστη της που αντανακλούσε σε όλη τη ζωή και τα θαύματά της, και στην ανάγκη να έχουμε καθαρή πίστη για να είναι και τα έργα μας καθαρά.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης ο Περιφ. Σύμβουλος κ. Νεκτ. Παπαβασιλείου και πολύς κόσμος από τον επαρχία Σητείας

Πηγή : Ανατολή
 

Συνολικες προβολες σελιδας