Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγίου Παντελεήμονος Χαμαιζίου

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ι. Ναός Αγίου Παντελεήμονος Χαμαιζίου
Mε εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή των πανηγύρισε την Κυριακή 27 Ιουλίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Χαμαιζίου Σητείας.

Ανήμερα της εορτής της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας π. Χριστοφόρο Τζαννιδάκη τον Αιδ/το Οικονόμο π. Νικόλαο Σαββιδάκη και τον Αρχιδιάκονο π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαμαιζίου Σητείας.

Ο Σεβ. κ. Ευγένιος μίλησε επίκαιρα για την ευαγγελική περικοπή, επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση για να γίνει το θαύμα στη ζωή του ανθρώπου είναι η πίστη του προς τον Σωτήρα Κύριο ημών Ιησού Χριστό και τη Βασιλεία του Θεού και τέλος επικαλέσθηκε τις πρεσβείες του μεγάλου Ιαματικού και Θαυματουργού αγίου Παντελεήμονος για την ίαση των ψυχικών και σωματικών ασθενειών μας.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Χαμαιζίου και πλήθος πιστών της περιοχής.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας