Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Θετική ενέργεια από τη Σητεία για την Κάρμεν Ρουγγέρη και το θίασό της

Θετική ενέργεια από τη Σητεία για την Κάρμεν Ρουγγέρη και το θίασό της«Το μαγικό κλειδί» παρουσίασε φέτος στη Σητεία ο θίασος της Κάρμεν Ρουγγέρη. Η εξαιρετική θεατρική παράσταση ανέβηκε την Τρίτη το βράδυ στα πλαίσια των «Κορναρείων 2014».

Πιστή στο καλοκαιρινό της ραντεβού με το παιδικό και όχι μόνον κοινό της Σητείας, η κ. Ρουγγέρη επισκέφθηκε και φέτος -για 17η χρονιά- την περιοχή φέρνοντας και μία θαυμάσια παράσταση. Άλλωστε δεν κρύβει την αγάπη της για τον τόπο και τους κατοίκους της ούτε και τη συγκίνησή της για την ανταπόκριση του σητειακού κοινού και κάνει λόγο για έναν υπέροχο τόπο και κόσμο.
«Όλο αυτό που συμβαίνει εδώ, οι αγκαλιές που παίρνω στο δρόμο είναι καταπληκτικό. Έρχεσαι και φεύγεις ευτυχισμένος γιατί παίρνεις πραγματικά θετική ενέργεια», τόνισε.
«Το μαγικό κλειδί» απόλαυσαν πολλά παιδιά, αλλά κι ενήλικες στον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας. Με το θερμό και παρατεταμένο τους χειροκρότημα επιβράβευσαν την εξαιρετική δουλειά της κ. Ρουγγέρη και των υπολοίπων συντελεστών της παράστασης. Αναφερόμενη στην ανταπόκριση του κοινού γενικότερα στις παραστάσεις της η κ. Ρουγγέρη επεσήμανε ότι «αυτό μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε».
Χαρακτήρισε δε το παιδικό κοινό πιο απαιτητικό. «Πρέπει να καθηλώσεις τα παιδιά, να τους κρατήσεις το ενδιαφέρον. Όποιος καταπιάνεται με το θέατρο που απευθύνεται στα παιδιά πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός. Πρέπει να μάθει στα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο και γι' αυτό οι παραστάσεις πρέπει να είναι προσεγμένες στη λεπτομέρεια. Και βέβαια μέσα στις παραστάσεις πρέπει να έχεις κρυμμένους θησαυρούς, δηλαδή μηνύματα που τα παιδιά θα πάρουν χωρίς διδακτισμό», πρόσθεσε.
«Το Μαγικό κλειδί» βασίζεται στο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της Βασιλοπούλας».
Την Τρίτη το απόγευμα πριν την παράσταση η κ. Ρουγγέρη στο βιβλιοπωλείο «Το Θρανίο» διηγήθηκε στα παιδιά την ιστορία της Βασιλοπούλας, που απέκτησε πίσω την καρδιά της με το μαγικό κλειδί.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά παιδιά, που μίλησαν και φωτογραφήθηκαν με την κ. Ρουγγέρη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας