Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

"Θερμό" το αποψινό βράδυ, χτυπήσαμε 40άρια στην Κρήτη

Ψήνεται από τον καύσωνα η Κρήτη από σήμερα, καθώς ο υδράργυρος ανέβηκε σε πολλές περιοχές με άκρως απειλητική διάθεση
αγγίζοντας κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα Δυτικά των Χανίων, ενώ Μεταξοχώρι και Μοίρες Ηρακλείου "φλέρταραν" με τους 38 βαθμού Κελσίου υπό σκιά. Θετικός παράγοντας σε όλα αυτά ότι τα ποσοστά υγρασίας σε χαμηλά επίπεδα που δεν έκανε ιδιαίτερα έντονες τις συνθήκες δυσφορίας.

Ζεστή αναμένεται να είναι η αποψινή νύχτα πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα, ενώ για αύριο στα ίδια επίπεδα θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες με υψηλότερες τιμές στα ανατολικά και νότια, ωστόσο χαρακτηριστικό και διαφορετικό στοιχείο σε σχέση με σήμερα το γεγονός ότι από νωρίς το πρωί θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες.

Δείτε τι δήλωσε απόψε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας.


Σε συναγερμό βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας και οι τοπικοί φορείς της Κρήτης για το πρώτο κύμα καύσωνα που αναμένεται αύριο να πλήξει το νησί, ενώ οι ειδικοί συνιστούν στις ευπαθείς ομάδες ιδιαίτερη προσοχή λαμβάνοντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας αν και σήμερα και αύριο και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι θερμοκρασίες θα σκαρφαλώσουν αρκετά.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα δροσίσει  από το Σάββατο το μεσημέρι και θα επισκεφθούν τη χώρα ψυχρότερες αέριες μάζες από το βορρά και κυρίως στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και τη βαριά σωματική εργασία, να προτιμούν ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να φορούν καπέλο, να τρέφονται με ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.



Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας