Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Μέχρι 30 Ιουνίου οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Μέχρι 30 Ιουνίου οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Ζαχαρίας Πατεράκης ανέφερε ότι «μέχρι και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου συνεχίζονται οι εγγραφές στα ΣΔΕ, κάθε απόγευμα 5.30- 9.30 μ.μ.
Το ΣΔΕ απευθύνεται σε ενήλικες, άνω των 18 ετών, χωρίς ηλικιακό όριο από 'κει κι έπειτα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν για την εγγραφή τους ταυτότητα ή διαβατήριο και απολυτήριο Δημοτικού. Ακόμα κι αν δε το έχουν όμως, μπορούν να το αποκτήσουν με μία απλή διαδικασία μέσω της Πρωτοβάθμιας. Ακολούθως μπορούν να φοιτήσουν στο ΣΔΕ, το οποίο τους ανοίγει ένα καινούριο δρόμο.
Ο θεσμός του ΣΔΕ στο Νομό Λασιθίου έχει θετική ανταπόκριση, ωστόσο μπορούν να υπάρξουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Θα θελα να έχουμε περισσότερους μαθητές για να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους που για διάφορους λόγους δεν ολοκλήρωσαν το Γυμνάσιο, να το πράξουν.
Πριν λίγα χρόνια λέγαμε ότι η δεξαμενή από την οποία εμείς έχουμε εκπαιδευόμενους σιγά- σιγά αδειάζει με την έννοια ότι οι άνθρωποι που είναι άνω των 18 και δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο μειώνονται. Έχουμε διακρίνει όμως τα τελευταία δύο χρόνια, σαν μία συνέπεια της οικονομικής κρίσης, ότι αυτή η δεξαμενή αδειάζει από τη μία και γεμίζει από την άλλη. Δηλαδή σημειώνονται πολλές διαρροές στην τυπική εκπαίδευση πλέον. Εμείς λοιπόν θα μπορούμε να τους στηρίξουμε, όταν θα φτάσουν στα 18, δεδομένου ότι είναι πιο ευέλικτο το πρόγραμμα του σχολείου και απευθύνεται σε εργαζόμενους, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους», πρόσθεσε ο κ. Πατεράκης
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας