Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ένας χρόνος χωρίς τον Γιώργο Κουβάκη - Η Ιεράπετρα δεν ξεχνά

Crete Focus - Κρήτη,cretefocus.gr
Σαν σήμερα, ένα χρόνο μετά ο Γιώργος Κουβάκης έχει ήδη εντοπιστεί νεκρός από ιδιωτικό αλιευτικό μετά από 12 ημέρες συνεχών ερευνών, έχοντας πνιγεί στη θάλασσα.


Ο Γιώργος Κουβάκης μαζί με άλλους τρείς φίλους του είχαν πάει βόλτα με το φουσκωτό. Λόγω του έντονου νοτιά που υπήρχε από το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου 2013 στην περιοχή, το σκάφος που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Ιεράπετρας, δεν κατάφερε να βγει στα ανοιχτά και τα μανιώδη κύματα το αναποδογύρισαν, με αποτέλεσμα οι τέσσερις άνδρες να βρεθούν στη θάλασσα. Οι τρεις διασωθηκαν  ενώ ο 46χρονος δεν επέστρεψε ποτέ.

Τα σωστικά συνεργεία κάποια στιγμή είχαν οπτική επαφή μαζί του αλλά τα κύματα τους εμπόδισαν να τον πλησιάσουν. Ο άτυχος άνδρας ήταν ανάσκελα και αναίσθητος. Δυστυχώς παρά τις συνεχείς  προσπάθειες των λιμενικών αρχών να τον προσεγγίσουν, αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας των δυσμενων καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων 7-8 μποφορ καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσουν στη συγκεκριμένη θαλλάσια περιοχή. Οι ελπίδες άρχισαν να σβήνουν και δυστυχώς αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι μια απλή βόλτα μεταξύ φίλων κατέληξε σε τραγωδία.

Πηγή : CretePlus

Συνολικες προβολες σελιδας