Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Δεν χωρούν στο καταφύγιο τα αδέσποτα ζώα στη Σητεία

8.25 σητεια Δεν χωρούν στο καταφύγιο τα αδέσποτα ζώα στη ΣητείαΤο μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Σητείας κ. Γεωργία Φραγκιαδάκη αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό ζώων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα.

«Ενώ η χωρητικότητά του είναι για 50 σκυλιά, ο αριθμός που φιλοξενεί φτάνει και τα 90. Ούτως ή άλλως το καταφύγιο δε λύνει το πρόβλημα, ακόμα κι αν χωρούσε 200 ζώα, κι αν υπήρχε τρόπος να σιτιστούν, να εμβολιαστούν κλπ. Το να υπάρχει ένας χώρος όπου θα στοιβάζονται ζώα κι όλοι να αφήνουν τα ζώα τους στους δρόμους, δε λύνει το πρόβλημα.
Όπως αναφέρει και ο νόμος, τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε, τα ζώα φιλοξενούνται σε ένα καταφύγιο με σκοπό να εμβολιαστούν, να στειρωθούν, να γίνουν οι εξετάσεις τους κι αν είναι υγιή, επανεντάσσονται στο περιβάλλον από όπου περισυλλέχθηκαν. Τα ζώα που διαμένουν στο καταφύγιο είναι σκυλιά που περισυλλέχθηκαν από κουτάβια, έχουν ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής τους εκεί και πλέον θεωρούνται ασυλοποιημένα και σύμφωνα με το νόμο δε μπορούμε να τα επανεντάξουμε στο δρόμο γιατί δεν ξέρουν πώς να ζήσουν στο δρόμο και κινδυνεύουν».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας