Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Διευκρίνηση για τον ανοιχτό διαγωνισμό "Πολιτιστικές δράσεις Κέντρου Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολιτισμού"

«Πολιτιστικές δράσεις Κέντρου Ερευνών και Μελετών Κρητικού Πολισμού» στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) στις «Ξεροκαμάρες – Κεντρική Περιοχή» πόλης Σητείας

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ :
Με βάση το ΠΔ 60/2007, άρθρο 46, παράγραφος 3: «Ένας οικονομικός φορέας μπορεί, εφόσον παραστεί ανάγκη και για μια συγκεκριμένη σύμβαση, να στηρίζεται στις δυνατότητες άλλων φορέων, ασχέτως της νομικής φύσης των δεσμών του με αυτούς. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να αποδεικνύει στην αναθέτουσα αρχή ότι, για την εκτέλεση της σύμβασης, θα έχει στη διάθεσή του τους αναγκαίους πόρους, παραδείγματος χάριν με την προσκόμιση της δέσμευσης των φορέων αυτών να θέσουν στη διάθεση του οικονομικού φορέα τους αναγκαίους πόρους».
Η απαίτηση των ελάχιστων προδιαγραφών της προκήρυξης σύμφωνα με τις οποίες, ο υποψήφιος θα πρέπει να εκτελεί ή να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς ένα (1) τουλάχιστον έργο με προϋπολογισμό ίσο ή μεγαλύτερο με το προκηρυσσόμενο έργο, δύναται να καλυφθεί από συνεργάτη εργολαβίας του προσφέροντα, προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση Δανείου Εμπειρίας στον προσφέροντα, του Νομίμου Εκπροσώπου της άλλης εταιρείας θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο προϋπολογισμός του παρόντος διαγωνισμού δεν υπερβαίνει τα κατώτατα όρια εφαρμογής της κοινοτικής Οδηγίας 2004/18/ΕΚ κατά τις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων που εφαρμόζονται από 1/1/2014 (βλέπε Κανονισμός  (ΕΕ) αριθ. 1336/2013) και τα οποία αποτελούν το πεδίο εφαρμογής του Π.Δ. 60/2007 (βλέπε άρθρο 6), και δεδομένου ότι δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη στο αναλυτικό τεύχος διακήρυξης, η δάνεια ικανότητα / εμπειρία δεν εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Συνολικες προβολες σελιδας