Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Περιοδεία με "κυρίως πιάτο" το Λασίθι

Μετά την εορταστική μίνι ανάπαυλα στο αγαπημένο του νότιο Ρέθυμνο, όπου πέρασε το Πάσχα μαζί με την οικογένειά του, η ώρα της προεκλογικής δραστηριότητας για τον Αλέξη Τσίπρα,
ο οποίος ξεκινά σήμερα το πρωί από το Ρέθυμνο τη διήμερη προεκλογική περιοδεία του σε δυτική και ανατολική Κρήτη.


Για την ακρίβεια, το... α' ημίχρονο της περιοδείας του στο νησί, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανέλθει στην Κρήτη, με τη λήξη πια της προεκλογικής περιόδου, για να στείλει από το Ηράκλειο, το οποίο έχει εξαιρέσει ακριβώς γι' αυτόν το λόγο από την τωρινή του περιοδεία, το τελευταίο ισχυρό επικοινωνιακό μήνυμα ανατροπής στην κάλπη.


Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατάει την πρωτεύουσα του νησιού σαν κρυφό άσο στο μανίκι, αφού στο Ηράκλειο έχει προγραμματίσει, πλην απροόπτου, την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος, η οποία θα λάβει χώρα την τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας, την Παρασκευή 16 Μαΐου, δύο μόλις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογική αναμέτρηση στην Αυτοδιοίκηση, ή την Παρασκευή 23 Μαΐου.


Φυσικά, η απόφαση Τσίπρα για την επιλογή του Ηρακλείου δεν είναι τυχαία, καθώς, όπως είναι εύλογο, έχει άμεση σχέση αφενός με τα θεαματικά ποσοστά που συγκέντρωσε στο νησί κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου με το μεγάλο, ειδικό βάρος που θέλει να δώσει η Κουμουνδούρου στην εκλογική αναμέτρηση της Κρήτης σε επίπεδο Περιφέρειας.


Το πρόγραμμα


Έτσι λοιπόν, στη διήμερη περιοδεία του σήμερα και αύριο ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το νομό Λασιθίου.
Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τη σημερινή ημέρα και την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη δυτική Κρήτη, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- 10 το πρωί: Άφιξη στο Ρέθυμνο και περιοδεία στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

- 12 μεσημέρι: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Συζήτηση με γιατρούς και εργαζομένους.

- 1:30 μ.μ.: Επίσκεψη στο Σπήλι του δήμου Αγίου Βασιλείου, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση.

- 8 το βράδυ: Κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγοράς, στα Χανιά.


Κινητοποίηση


Αύριο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στο νομό Λασιθίου. Μια επίσκεψη στην οποία η Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πολύ μεγάλη σημασία και ιδιαίτερο βάρος, κάτι άλλωστε που εκφράζεται με τη με κάθε μέσο κινητοποίηση των οπαδών και φίλων της Αριστεράς, αλλά και με μεγάλης κλίμακας αφισοκόλληση που προπαγανδίζει την πολιτική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιεράπετρα, στις 8 αύριο το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Νύμφης του Λιβυκού Πελάγους.


«Η πολιτική ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξη Τσίπρα, είναι ευκαιρία για την Ιεράπετρα να βγει από την αφάνεια που την έχουν καταδικάσει οι κυβερνώντες. Στην τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματίσει δύο κεντρικές πολιτικές ομιλίες, μία στα Χανιά το βράδυ της Τρίτης 22/4, και στην Ιεράπετρα το βράδυ της Τετάρτης 23/4, ημέρα που γιορτάζει ο πολιούχος της Ιεράπετρας Άγιος Γεώργιος.


Την Ιεράπετρα, που τόσο έχει υποβαθμιστεί από την αποψίλωση των υπηρεσιών της και την απουσία έργων που τα έχει ανάγκη για να βγει από την απομόνωση, αλλά και την Ιεράπετρα των αγώνων και των κινημάτων επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει η κεντρική ομιλία του προέδρου του».


Αφισοκόλληση


«Φυσικά, αυτήν την ομιλία, ως Τοπική Οργάνωση, έχουμε υποχρέωση να τη στηρίξουμε και να την προπαγανδίσουμε με κάθε μέσο, έτσι ώστε να μη μείνει ούτε ένας Ιεραπετρίτης, ούτε ένας Λασιθιώτης ανενημέρωτος. Για το λόγο αυτό, βάζουμε και θα συνεχίσουμε να βάζουμε αφίσες σε όλο το νομό, αλλά και στην πόλη της Ιεράπετρας. Δεσμευόμαστε, όμως, μετά το πέρας της εκδήλωσης να τις μαζέψουμε και να τις πάμε στην ανακύκλωση», διευκρινίζει ο γραμματέας της Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γιαννίδης, απαντώντας σε δημότες της Ιεράπετρας που ενοχλήθηκαν από την αφισοκόλληση, η οποία έγινε σε στύλους της ΔΕΗ και σε δημοτικά φωτιστικά σώματα στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.


Ο αντίλογος


«Από την κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους θα περάσει η πομπή κατά τη λιτάνευση των λειψάνων και της θαυματουργής εικόνας του πολιούχου της Ιεράπετρας Αγίου Γεωργίου. Η αφισορρύπανση δε θα είναι ευχάριστη για τον κόσμο. Αλίμονο αν το κάθε κόμμα, επειδή θεωρεί σημαντική την κάθε πολιτική συγκέντρωση, αρχίσει να γεμίζει με αφίσες τους στύλους της ΔΕΗ και τα δημοτικά φωτιστικά σώματα. Ο δημοτικός κανονισμός καθαριότητας θα πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Υπάρχουν ειδικά δημοτικά πλαίσια για αφίσες. Τα κόμματα δεν είναι υπεράνω του δημοτικού κανονισμού καθαριότητας. Ακόμα θυμάμαι το γραφείο τελετών της πόλης μας, που πλήρωσε πρόστιμο στο Δήμο για ένα κηδειόχαρτο που έβαλε εκτός του ειδικού πίνακα μπροστά στο σπίτι μιας οικογένειας που κήδευε τον άνθρωπό της», υποστηρίζει ο τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός Χριστόφορος Κουγιουμουτζάκης, ένας από τους ενοχλημένους Ιεραπετρίτες.


Η περιοδεία στο νομό Λασιθίου


«Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανού αυριανού πρωθυπουργού είμαστε σίγουροι πως θα εγκαινιάσει μια νέα περίοδο για την Ιεράπετρα, αλλά και συνολικά για το νομό Λασιθίου.


Η περιοδεία στο νομό θα ξεκινήσει στις 10:00 από τη Νεάπολη, θα συνεχιστεί στον Αγ. Νικόλαο, τη Σητεία, το Μακρύ Γιαλό και θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την ομιλία στην Ιεράπετρα. Ο πρόεδρος κατά το διάστημα αυτό θα συναντηθεί με πολλούς φορείς του νομού.


Είμαστε σίγουροι πως ο λαός του νομού και ιδιαίτερα του δήμου της Ιεράπετρας θα υποδεχτεί με χαρά τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε συντονιστής της Ν.Ε. Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γιαννίδης.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στο νομό Λασιθίου αύριο έχει ως εξής:

- 10 το πρωί: Η περιοδεία του θα αρχίσει από τη Νεάπολη, όπου θα συνομιλήσει με κατοίκους στα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Επάνω Μεραμπέλου.

- 11:00: Θα επισκεφτεί τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο της "Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης" και θα χαιρετίσει την εκδήλωση.

- 13:00: Η περιοδεία θα συνεχιστεί στη Σητεία με επίσκεψη στο νοσοκομείο της πόλης και συνάντηση με φορείς της πόλης και της περιοχής.

- 18:00: Επίσκεψη στο Μακρύ Γιαλό.

-20:00: Κεντρική ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, στην Ιεράπετρα.



Μπάμπης Σαββίδης - Νίκος Πετάσης
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας