Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ανακούφιση για τους αγρότες μεετα την αναχώρηση των πλοίων

Aνακούφιση στους αγρότες της Κρήτης προκάλεσε τελικά η αναχώρηση των πλοίων από Ηράκλειο και Χανιά τα οποία ήταν φορτωμένα με ευπαθή προϊόντα από την Ιεράπετρα, τη Σητεία, τη Μεσαρά και τη Βιάννο. Τα πλοία μετέφεραν εκατοντάδες τόνους με κηπευτικά στον Πειραιά και έτσι μπήκε τέλος και στην αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης καθώς για τους αγρότες που έχουν συμβόλαια με αγορά τους εξωτερικού ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά.


Σύμφωνα με από την Ιεράπετρα ήταν 70 νταλίκες και δεκάδες μεσαία και μικρότερα φορτηγά. Από το Τυμπάκι σύμφωνα με τον κ Γιώργο Ντισπυράκη, 30 νταλίκες με ευπαθή κηπευτικά, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι νταλίκες που φόρτωσαν από Ρέθυμνο και Χανιά.


Παράλληλα ολοκληρώθηκε νωρίς χθες το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή για την υποχρεωτική δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας σε περίπτωση παρατεταμένης απεργίας των ναυτικών, καθώς το νομοσχέδιο επί της αρχής και κατά άρθρων έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία ενώ στο σύνολό του, όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο, θα ψηφιστεί σε άλλη συνεδρίαση για να προχωρήσει και η δημοσίευση του επίμαχου άρθρου στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης και να αρχίσει να ισχύει.



Υπέρ της δρομολόγησης του πλοίου ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ,η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ όχι ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.


Αναστολή των κινητοποιήσεων απο ΠΝΟ



Επίσης νωρίς χθες το απόγευμα  ολοκληρώθηκε μία ακόμη σύσκεψη ακτοπλόων-ΠΝΟ, η οποία διανύει το τρίτο 24ωρο της απεργιακής της κινητοποίησης, με τους ναυτικούς να μην προχωρούν στην εξαγγελία νέας απεργιακής διαμαρτυρίας  γεγονός που σημαίνει ότι στις 6 η ώρα τα ξημερώματα λήγει η απεργία και τα λιμάνια ανοίγουν για να υποδεχτούν τα πλοία. 
 
Πηγή : Νέα Κρήτη
 

Συνολικες προβολες σελιδας