Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Με μαντινάδα για την Κρήτη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

«Όπου και να πάω θα κρατώ χώμα του Ψηλορείτη, να το σκορπίσω να γίνει όλος ο κόσμος Κρήτη». Με μία μαντινάδα αφιερωμένη στην Κρήτη ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως την υποψηφιότητά του για τις ευρωεκλογές.


Ο κ. Κεφαλογιάννης από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου τόνισε μεταξύ άλλων ότι για αυτόν η επιλογή ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του από την ιδιαίτερη πατρίδα του έχει συναισθηματική βαρύτητα, ενώ του δίνει δύναμη και κουράγιο η έναρξη του αγώνα του από το Ηράκλειο. «Δε σας αποχαιρετώ απλά σας χαιρετώ - το κέντρο ενδιαφέροντός μου είναι η Κρήτη, είναι η Ελλάδα», πρόσθεσε.


Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και θα έχει θετικό πρόσημο, ενώ πρωταρχικός στόχος είναι η μάχη του ευρωψηφοδελτίου και δεύτερη επιλογή ο υποψήφιος. Γενικότερα εκτίμησε ότι η Ν.Δ. μπορεί να είναι κοντά στον αριθμό των βουλευτών που εξέλεξε στις περασμένες εκλογές υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να γράψει ιστορία σε αυτές τις εκλογές.


Προσωπικός στόχος για τον Μανόλη Κεφαλογιάννη είναι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του αρχηγού του κόμματος και των στελεχών της παράταξης, ενώ αναφερόμενος στην υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης τού Σερ. Τσόκα υποστήριξε ότι έχει θετικό πρόσημο στα έργα για την Κρήτη.


Για την Ευρώπη δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινωνική ανατροπή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ότι η Ευρώπη έχει έλλειμμα ηγεσίας, ενώ είπε πως θα πρέπει να γίνουν ανατροπές σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο από μεγάλες χώρες του κόσμου. Η γηραιά ήπειρος θα πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της με μία «ευρωπαϊκή ακτοφυλακή» αλλά και «να δώσει περισσότερη έμφαση στην ΑΟΖ», τόνισε, ενώ σε ερώτηση αν υπάρξει διαφορά στις ευρωεκλογές ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι θα μπορεί να υπάρξει πολιτικό θέμα αλλά δε θα έχει σχέση με τη Ν.Δ.



Της Γεωργίας Μακάκη
 
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας