Όλοι φέτος μιλούν για χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό της Κρήτης και όχι μόνο. Η περιοχή μας είναι από τις πιο ασφαλείς σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη, είναι από τις πλέον όμορφες και οι κρατήσεις είχαν εκτοξευθεί! Παραδοσιακές αγορές όπως η Γερμανία επανακάμπτουν, ενώ οι 'νέες' τουριστικά αγορές όπως η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν δημιουργήσει ελπίδες για το απόλυτο overbooking στην Κρήτη. Για την οποία είχαν ήδη γίνει κινήσεις και από πλευράς Περιφέρειας Κρητης ώστε να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από την Ουκρανία.
Και...ξαφνικά έρχεται η μπόρα. Που δεν περίμενε κανένας αφού ειδικά για την Ουκρανία όλοι έλεγαν ότι είναι η...νέα Γερμανία με την ανάπτυξη που έχει. Ποιος θα περιμένει τώρα...τουρίστες; Ήδη οι πράκτορες μιλούν για πτώση πάνω από 60% στην Ουκρανία και φοβούνται τα χειρότερα για τη Ρωσία καθώς πλέον το ρούβλι δέχεται τεράστιες πιέσεις.
"Όσα χρόνια ασχολούμαι με τον τουρισμό δεν το θυμάμαι αυτό το πράγμα. Σχεδόν από τον Φεβρουάριο να έχουμε κλείσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν" είπε στο CRETALIVE γνωστή ξενοδόχος που τωρα...δεν κρύβει το φόβο της για τα όσα γίνονται στην περιοχή της Ουκρανίας.
"Θα είμαστε πραγματικά άτυχοι εάν συμβεί το χειρότερο. Το περιμέναμε πως και πως το φετινό για να ανασάνουμε. Τώρα φοβομαστε ειδικά περισσότερο ένα παγκόσμιο άσχημο κλίμα, μια αναταραχή και φυσικά κατάρρευση της Ρωσίας" λέει.
 Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να δείξουν όλοι υπομονή και να περιμένουν τι θα γίνει. Η έκθεση στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα θα δείξει ίσως για το που πάει το πράγμα...

Πηγή : Creta live