Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Άνοιξαν νέα μέτωπα,έκλεισαν τα φαρμακεία

"Στα κάγκελα", και μάλιστα μόλις δύο μήνες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη χώρα μας, βρίσκονται επαγγελματικοί κλάδοι όπως οι φαρμακοποιοί, που προχωρούν από σήμερα σε απεργία διαρκείας σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξαιτίας του νέου νομοσχεδίου που προωθεί στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης.


Όπως αναμένεται, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή αύριο Παρασκευή και θα συζητηθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Εκτός από τους φαρμακοποιούς, «έτοιμοι για μάχη» δηλώνουν και οι ιδιοκτήτες των ταξί, που μέσα από το ίδιο νομοσχέδιο προωθείται η απελευθέρωση του μεταφορικού τους έργου, ενώ ανάστατοι είναι και οι αγελαδοτρόφοι από την κατάργηση του όρου "φρέσκο" στο γάλα, ακόμα και οι βιβλιοπώλες, που αντιδρούν για την προωθούμενη κατάργηση της ενιαίας τιμής στο βιβλίο!


Πιο αναλυτικά, η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου συνήλθε χθες στα γραφεία του Συλλόγου και αποφάσισε να συμπορευτεί στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με την απόφαση για απεργία διαρκείας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου από σήμερα Πέμπτη, καταγγέλλοντας ότι η απελευθέρωση της εμπορίας κάποιων φαρμάκων ουσιαστικά γίνεται για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Ταυτόχρονα, τίθεται σε κίνδυνο, όπως υποστηρίζουν, η δημόσια υγεία.


«Οι φαρμακοποιοί θα αγωνιστούν μέχρις εσχάτων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και του φαρμάκου ως κοινωνικού αγαθού. Το νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί από την κυβέρνηση προς ψήφιση, καταρρίπτει όχι μόνο το θεσμό του ελληνικού φαρμακείου αλλά και τη δημόσια υγεία.


Το Δ.Σ. και οι φαρμακοποιοί του ΦΣΗ θα ενημερώσουν τους πολίτες, το Εργατικό Κέντρο και τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου για τις θέσεις και την αναγκαιότητα του αγώνα μας. 
 
Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας