Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Σητεία

7.20 shteia ΜΨ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
Από τη Σητεία ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στο Λασίθι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και βουλευτής στη Β΄ Αθηνών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

O κ. Κουρουμπλής συνοδευόμενος από τον κ. Θεοδόση Γαρεφαλάκη από την Τοπική Επιτροπή Σητείας του κόμματος επισκέφθηκε τον οικισμό Εργατικών Κατοικιών «Σητεία ΙΙΙ».
O κ. Κουρουμπλής ενημερώθηκε για τα ανοικτά ακόμα θέματα στην ολοκλήρωση των κατοικιών. Παράλληλα οι δικαιούχοι έθεσαν το ζήτημα με το μηνιαίο ποσό των 250€, που πρέπει να καταβάλουν. Το χαρακτήρισαν δυσβάσταχτο, αφού -όπως είπαν- στο σύνολό τους βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, χωρίς εργασία, αλλά και καταβάλουν για να ολοκληρώσουν τα σπίτια που είχαν μεγάλες ελλείψεις.
Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα της μείωσης του καταβαλλόμενου μηνιαίου ποσού στον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση άμεσα.
Χαρακτήρισε το αίτημα πολύ δίκαιο.
Αργότερα ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με εκπροσώπους συλλόγων ΑΜΕΑ. Αναφέρθηκαν τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο, η έλλειψη κατάλληλου χώρου για να στεγαστούν τα Ειδικά Σχολεία και η μη έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων. Επίσης τέθηκε η μη στήριξη από την πολιτεία των ΑμεΑ, αλλά και των οικογενειών τους καθώς και των συλλόγων που καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια εθελοντικά να στηρίξουν τους ανθρώπους αυτούς μην έχοντας βοήθεια από το κράτος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας