Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ημερίδα στη Σητεία για την προώθηση των προϊόντων


6.45 shteia ΜΨ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝΙδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα με θέμα την προώθηση των διατροφικών προϊόντων στην εσωτερική και την εξωτερική αγορά
με ειδική αναφορά στα προϊόντα υψηλής ποιότητας μικρών παραγωγών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Sitia Beach, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ με τίτλο «Τοπικά Προϊόντα Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες».
Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ειδικοί – στελέχη κρατικών φορέων και υπηρεσιών, της αυτοδιοίκησης καθώς κι από τον χώρο της αγοράς και των εφαρμογών.
Στην ημερίδα – τις εργασίες της οποίας παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης καθώς και πολλοί νέοι παραγωγοί – έγινε ειδική εισήγηση για την συμβολαιακή Γεωργία και το ελαιόλαδο. Το θέμα ανέπτυξε ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Ελευθέριος Αμπαδιωτάκης αναφερόμενος και στα όσα έχουν γίνει στην περιοχή των Χανίων. Άλλα θέματα που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα αφορούσαν την «προστιθέμενη αξία από το χωράφι στο πιάτο» με εισηγητή τον κ. Παύλο Γεωργιάδη, Εθνοβιολόγο, Συγγραφέα, Συνιδρυτή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «we deliver taste» και Συντονιστή της συντροφιάς «slow food Θράκης».
Ακόμα ο κ. Δημήτρης Πετρόπουλος Γραμματέας ΟΕΥ Α της Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Υπουργείου Εξωτερικών μίλησε για την αγορά τροφίμων και ποτών της Γερμανίας και ο κ. Χαράλαμπος Κουναλάκης Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β της Ελληνικής Πρεσβείας Αγκύρας που ανέπτυξε το θέμα «Τουρκία – Επιχειρηματικές δυνατότητες – Αγορά τροφίμων και ποτών». Επίσης ο κ. Ευάγγελος Ξύδης από την citrus Chios που αναφέρθηκε στην παραγωγή επώνυμων ποιοτικών προϊόντων αλλά και ο κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ που μίλησε για τους τρόπους και την μεθοδολογία ανάπτυξης εξαγωγικού εμπορίου μικρών επιχειρήσεων.
Εισηγητής επίσης ήταν ο κ. Ιωάννης Μάρκος Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών στην Διεύθυνση Ρωσίας. Το θέμα που ανέπτυξε αφορούσε τις προοπτικές εξαγωγής τροφίμων και ποτών στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Ο κ. Νίκος Πετράκης Ειδικός Σύμβουλος και επίτιμος Πρόεδρος του ΟΑΣ, ο κ. Λεωνίδας Τερζής Αντιδήμαρχος Σητείας και ο κ. Γεώργιος Φραγκιαδάκης ήταν μέλη του Προεδρείου της ημερίδας η οποία είχε πράγματι ιδιαίτερο ενδιαφέρον με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας