Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών στη Σητεία

Έκκληση απευθύνει ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης στους οφειλέτες να προβούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δήμο, στα πλαίσια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου και ο Δήμος Σητείας να εισπράξει ένα μέρος των οφειλών,
και οι οφειλέτες να κερδίσουν ένα μεγάλο ή ολόκληρο το ποσό της προσαύξησης και το σημαντικό να μην αναγκαστεί ο Δήμος να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Το ζήτημα είναι αρκετά σημαντικό δεδομένης της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά σήμερα και φυσικά της επίσης δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Σητείας.
Όπως εξηγεί ο κ. Πατεράκης, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία η οποία έχει νομοθετηθεί και ισχύει από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 7 Οκτωβρίου και η οποία δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών, νομικών και φυσικών προσώπων προς το Δήμο. Όποιος λοιπόν οφειλέτης προσέλθει στο Δήμο και υπαχθεί στην ρύθμιση αυτή θα μπορεί να καταβάλλει εφάπαξ την οφειλή με απαλλαγή 100% των προσαυξήσεων ή να προχωρήσει στην πληρωμή του ποσού μέσω μηνιαίων δόσεων οι οποίες μπορεί να φθάσουν και τις 24 και παράλληλα να απαλλαγεί από το μεγαλύτερο μέρος των προσαυξήσεων δηλαδή το 75%.
Σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο είναι της τάξης του 1.478.000 €. Εάν σε αυτό το ποσό προστεθούν και οι προσαυξήσεις βάση του νόμου (964.000 €) τότε το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 2.450.000 €.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας