Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Λογαριασμός ΔΕΗ στις Λιθίνες αλλά τα τέλη υπέρ Δήμου Μακρύ γιαλού

Λογαριασμός ΔΕΗ στις Λιθίνες αλλά τα  τέλη υπέρ Δήμου Μακρύ γιαλούΚι όμως γίνεται! Ένας λογαριασμός της ΔΕΗ που αφορά ηλεκτροδότηση του χωριού Λιθινών, χρεώνει δημοτικά τέλη υπέρ του πρώην Δήμου Μακρύ γιαλού.
Όπως φαίνεται στο λογαριασμό, που για ευνόητους λόγους έχουμε σβήσει τα ακριβή στοιχεία, ο χρεωστικός πίνακας εξηγεί ότι τα δημοτικά τέλη είναι υπέρ του πρώην Δήμου, ενώ  η περίοδος κατανάλωσης είναι από 5/3/2012 έως 4/5/2012.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην Δήμος μακρύ Γιαλού έχει ενσωματωθεί με το Δήμο Ιεράπετρας άλλα επιπλέον, η περιοχή στην οποία αφορά ο λογαριασμός ρεύματος βρίσκεται, μετά το προεδρικό διάταγμα της 7ης Νοεμβρίου του 2011, στο Δήμο Σητείας.
Επικοινωνώντας με τη ΔΕΗ Σητείας, μας παρέπεμψαν στο Δήμο. Στο Δήμο, ο αρμόδιος υπάλληλος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το γεγονός και μας ζήτησε να τον ενημερώσουμε για τον αριθμό της παροχής για να «διαλευκανθεί» η υπόθεση.
Τα ερωτήματα πολλά: Γιατί τόσους μήνες μετά την υπαγωγή των τεσσάρων χωριών, σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, υπάρχει τέτοια σύγχυση; Aλλα κυρίως, τα δημοτικά τέλη τελικά, τα εισπράττει ο Δήμος Ιεράπετρας, ο Δήμος Σητείας ή χάνονται κάπου στον  κόσμο της Ελληνικής γραφειοκρατίας;
Το περιστατικό για ακόμα μία φορά επιδεικνύει τις πολλές αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού να "Καλλικρατή...σει" χωρίς να είναι σε θέση.
Με την ελπίδα ότι ο κάτοικος των Λιθίνων, δεν θα βρεθεί να χρωστάει στο δήμο Σητείας ενώ εχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του εμείς ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας