Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η Ομάδα Παραγωγών Σητείας για την είσπραξη χρημάτων από την 'Ενωση

Η Ομάδα Παραγωγών Σητείας έχει κινητοποιηθεί τις τελευταίες μέρες λόγω της καταχρηστικής είσπραξης χρημάτων από πλευράς της Ένωσης για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων επιδότησης.

Όπως μας έχει διαβεβαιώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η ΠΑΣΕΓΕΣ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι παράνομο να ζητά η οποιαδήποτε Ένωση χρήματα για ενεργοποίηση. Η δε Εισαγγελέας Λασιθίου εξετάζει το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης του Προέδρου της Ένωσης για το θέμα αυτό μετά από Μηνυτήρια αναφορά που υποβάλαμε.

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, πήγαμε σήμερα Δευτέρα 7 Μαίου στα γραφεία της Ένωσης τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών για ενεργοποίηση και διαπιστώσαμε ότι εξακολουθούσαν να συνδέουν την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων με την καταβολή περίπου 40 ευρώ παρ’ όλο τις συστάσεις από πλευράς Υπουργείου και ΟΠΕΚΕΠΕ να σταματήσουν να το κάνουν αυτό.

Μέλη του Δ.Σ. της Ομάδας μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον Βακόντιο, ο οποίος αντί ουσιαστικής απάντησης προσέβαλε φραστικά ένα από τα μέλη μας. Η απάντησή μας στους τραμπουκισμούς είναι ότι δεν δεχόμαστε καμία εκβιαστική πληρωμή, οι υποχρεώσεις της Ένωσης απέναντι στους εργαζόμενούς της για τις ενεργοποιήσεις έχει προβλεφθεί από το υπουργείο με το ποσό των 28 ευρώ ανά άτομο.

Εμείς αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χρέη που δημιούργησαν τα ίδια τα στελέχη της Ένωσης.

Μετά από την απαξίωση του λαδιού, την εξαθλίωση των αγροτών της περιοχής, αυτό που έμεινε στην Ένωση είναι η γραφειοκρατική διαχείριση του λαδιού. Κανείς δεν θα αρνιόταν σε μια Ένωση μαχητική που προασπίζεται τα τοπικά προϊόντα να εισπράξει ποσά της τάξης των 40 ευρώ.

Το αποτέλεσμα της διεκδίκησης αυτής είναι ότι η Ομάδα Παραγωγών ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ κανένα ποσό για ενεργοποίηση, αφού δεχόμαστε να συμπληρώσουμε Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν θέλουμε να κρατάει κανένα αρχείο για λογαριασμό των παραγωγών μας. Διότι μετά από αυτά τα γεγονότα, η Ένωση επισήμως ζητάει αυτά τα χρήματα «για επικαιροποίηση αρχείου κλπ».

Όποιος παραγωγός δεν θέλει να πληρώσει μπορεί να πράξει το ίδιο με μας και να έλθει σε επαφή μαζί μας για να βοηθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος, η Ένωση ζητά πλέον 25 ευρώ αντί 40 και για τους υπόλοιπους παραγωγούς.

Εκ της Ομάδας Παραγωγών

Πηγή : lasithi news 

Συνολικες προβολες σελιδας