Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ανοιχτά τα φαρμακεία στο Λασίθι αλλά... πίστωση στον ΕΟΠΥΥ τέλος!

Ανοιχτά τα φαρμακεία στο Λασίθι αλλά... πίστωση στον ΕΟΠΥΥ τέλος!Ανοιχτά θα παραμείνουν τα φαρμακεία στο Νομό Λασιθίου, αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε αποφασίσει το κλείσιμο των φαρμακείων για αύριο Τετάρτη, όμως στην έκτακτη Γενική συνέλευση των μελών του Λασιθίου τη Δευτέρα το απόγευμα, αποφάσισαν ότι μια μέρα που θα είναι κλειστά τα φαρμακεία δε θα μπορέσουν να φέρουν αποτέλεσμα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Καλδής δήλωσε στο radiolasithi.gr ότι «ο ΕΟΠΥΥ στην ουσία έχει κηρύξει στάση πληρωμών. Δυστυχώς, αυτό το περιμέναμε να έρθει αργότερα, ήρθε όμως πολύ γρήγορα. Είναι ένα ταμείο γίγαντας . Μας στέλνουν να διεκδικήσουμε τα χρήματα που μας χρωστάνε από πέρυσι, με δικαστικό τρόπο. Είχαν δεσμευθεί από τον ΕΟΠΥΥ ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα μας πληρώσουν το τιμολόγιο του Μαρτίου. Τώρα μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα».
Σύμφωνα με το παρακάνω δελτίο τύπου (βλ. φώτο), αναστέλλεται από τις 23 Μαΐου η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, λόγω των χρεών που οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασθενείς θα είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν τα φάρμακα της συνταγής καταβάλλοντας το συνολικό ποσό και στη συνέχεια με το τιμολόγιο που θα εκδίδει ο φαρμακοποιός θα διεκδικούν τα χρήματα από το ασφαλιστικό τους ταμείο. Έτσι ξεκινά ένας γολγοθάς για τους ασφαλισμένους, τη στιγμή που αναφέρουν και οι ίδιοι είναι οικονομικά συνεπείς απέναντι στα ταμεία.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας