Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Επιστολή Δημάρχου προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχ.με την απόσπαση ιατρού από το Νοσοκομείο της Σητείας

Κύριε Υπουργέ,
Καταρχήν, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε θερμά για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Οφείλουμε επίσης, να σας ενημερώσουμε, ότι παρά τις ρητές δεσμεύσεις του απερχόμενου Υπουργού Υγείας ο οποίος είχε δηλώσει, ότι το Νοσοκομείο Σητείας, λόγω της γεωγραφικής του ιδιαιτερότητας, δε θα υποβαθμιζόταν περαιτέρω, το Υπουργείο έκανε δεκτή την αίτηση απόσπασης της ιατρού-χειρουργού κας Δασκαλάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, παρά την αρνητική εισήγηση τόσο του Διοικητή όσο και του Δ/ντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας. 
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι το Νοσοκομείο της Σητείας εξυπηρετεί αφενός, τον πληθυσμό του νέου, διευρυμένου καλλικρατικού Δήμου Σητείας, αφετέρου τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι αυξάνονται ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Συνεπώς, με την απόφαση αυτή αποδυναμώνεται έτι περισσότερο το Νοσοκομείο και η Χειρουργική Κλινική και πλήττεται το επίπεδο ζωής των κατοίκων αλλά και ο τουρισμός στην περιοχή.
Επειδή εμείς, ως αιρετή αρχή, δεν μπορούμε να δεχθούμε και να ανεχθούμε πρακτικές που οδηγούν σε περαιτέρω αποδυνάμωση και κατ’ επέκταση υπολειτουργία των δομών υγείας στην περιοχή μας, γεγονός που μόνο το αίσθημα ασφάλειας δεν εμπεδώνει στον πολίτη, θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή και να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους φορείς επαγρυπνώντας μαζί τους για την αποτροπή κάθε ενέργειας υποβάθμισης του Νοσοκομείου Σητείας ή απειλής για την κατάργησή του στα πλαίσια των προγραμματισμένων περικοπών από την κυβέρνηση.
Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η περιοχή, δεν αντέχει καμία περαιτέρω υποβάθμιση ή κατάργηση των υφιστάμενων υποδομών της. Κατά συνέπεια, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με οιονδήποτε τρόπο, όχι μόνο τη διατήρηση τους, αλλά και την αναβάθμισή τους, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής των πολιτών της Σητείας.  
Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν τούτων, ζητάμε να επανεξετάσετε το θέμα αυτό, προκειμένου να μην ενθαρρύνονται μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς η έστω και ελάχιστη αποδυνάμωση του νοσοκομείου μας θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στη συνεχώς υποβαθμιζόμενη ποιότητα της ζωής όλων μας.
Προσβλέπουμε ειλικρινά στις δικές σας άμεσες ενέργειες.
                                                 Ο Δήμαρχος Σητείας

                                                 Θοδωρής Πατεράκης

Συνολικες προβολες σελιδας