Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Βραχάσι : Δάσος με χασίς

Νέα μεγάλη χασισοφυτεία που αποτελούνταν από περίπου 700 δενδρύλλια ανακάλυψαν και εκρίζωσαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων μακριά από τη φυτεία που είχε εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα στη θέση Άγιος Γεώργιος, στο Βραχάσι.
Το σημείο ήταν δύσκολο να το προσεγγίσει κανείς, πόσο μάλλον να αντιληφθεί την ύπαρξη της χασισοφυτείας, λόγω της πυκνής βλάστησης.

Για το λόγο αυτό και στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τη φυτεία, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να βρουν τρόπο προκειμένου να διασχίσουν την κάθετη χαράδρα στην οποία οι καλλιεργητές είχαν βρει έδαφος για να προχωρήσουν στη δράση τους αυτή.

Σε χαράδρα

Καταφέρνοντας να κατέβουν στο βάθος της χαράδρας, αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφάλειας, το Τμήμα Σητείας και τη Δίωξη Ναρκωτικών, που είχαν την πληροφορία, εντόπισαν και εκρίζωσαν αρχικά 588 δενδρύλλια με ύψος που έφταναν και τα τρία μέτρα. Περιμετρικά της φυτείας, ωστόσο, βρέθηκαν επιπλέον 119 δενδρύλλια ήπια αποξηραμένα, έτοιμα να αποδώσουν καρπούς στους καλλιεργητές τους. «Δε διακρινόταν καθόλου εύκολα και έπρεπε να δράσουμε σαν κομάντος για να τη βρούμε. Προσεγγίσαμε από άλλο σημείο, όπου και πράγματι εντοπίσαμε τη φυτεία. Η μεθοδολογία είναι η ίδια. Από ό,τι διαπιστώσαμε, χρησιμοποιείται το ίδιο λίπασμα και ο ίδιος τρόπος ποτίσματος. Υπήρχε ένα πλάτωμα στην περιοχή, όπου και είχαν φυτευτεί τα δενδρύλλια. Τα ξεριζώσαμε», τόνισε σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακάλυψη της νέας φυτείας ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου Μανόλης Χρονάκης.
Στο σημείο παράλληλα βρέθηκαν λίπασμα, καθώς επίσης καλλιεργητικά εργαλεία και γάντια, τα οποία θα σταλούν στο εγκληματολογικό εργαστήριο στην Αθήνα προκειμένου να μπορέσουν οι αστυνομικές Αρχές να έρθουν κοντά στα ίχνη των καλλιεργητών και να τους συλλάβουν.

Αναζητούνται δύο Αλβανοί

Οι διωκτικές Αρχές, βάσει πληροφοριών που κοινοποιήθηκαν μετά την ταυτοποίηση των δυο Αλβανών που καταζητούνται ως καλλιεργητές της πρώτης φυτείας που είχε ανακαλυφθεί πριν από περίπου 10 ημέρες στην ίδια περιοχή, καθώς και των στοιχείων - όπως είναι τα πανομοιότητα σύνεργα καλλιέργειας και το σύστημα ποτίσματος που βρέθηκαν στη νέα ανακάλυψη - θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η απόδειξη της σύνδεσης των δυο υποθέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο Αλβανοί της πρώτης χασισοφυτείας έχουν ταυτοποιηθεί μέσω των κινητών τηλεφώνων που εγκατέλειψαν στο κρησφύγετό τους, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν κατά την έφοδο των αστυνομικών, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και την επεξεργασία του γενετικού υλικού που έχει βρεθεί, με τις διωκτικές αρχές Λασιθίου να ευελπιστούν ότι θα φτάσουν και στους ντόπιους συνεργούς τους.



Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας