Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Απαντήσεις για το θέμα του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Video)

Αποφασισμένοι να περιμένουν μέχρι και την παραμονή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης στις 20 Σεπτεμβρίου την κάθοδο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι οι δήμαρχοι και οι λοιποί θεσμικοί παράγοντες του Νομού Λασιθίου, μήπως και επιλέξει η συνάντηση την οποία έχουν ζητήσει μαζί του να γίνει στην Κρήτη.

Στη νέα συνάντηση που έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών για το ζήτημα να συμπεριληφθεί ο Νομός Λασιθίου στο συνολικό κυβερνητικό σχεδιασμό ολοκλήρωσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με το Γραφείο του Πρωθυπουργού απ’ όπου τον ενημέρωσαν ότι το αίτημα για τη συνάντηση θα εξεταστεί μετά την επιστροφή του κ. Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σε κάθε περίπτωση, εντός του δεύτερου 10ημερου του Σεπτεμβρίου.

Στο χρονικό εκείνο διάστημα, όπως αναφέρθηκε στη σημερινή σύσκεψη, θα πρέπει και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης να προγραμματίσει επίσκεψη και συνάντηση με τους δημάρχους και τους άλλους εκπροσώπους στον Άγιο Νικόλαο ή στην Ιεράπετρα ώστε να εξεταστεί το ζήτημα από κοινού, να γνωστοποιήσει και από το Νομό Λασιθίου τη θέση της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάγκη στο συνολικό σχεδιασμό, να συμπεριληφθεί και το Λασίθι.
Ως μόνη αξιόπιστη απόδειξη αλλαγής του ως τώρα σχεδιασμού, από πλευράς της κυβέρνησης, που αποκλείει το Ν. Λασιθίου από την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, θα εκληφθεί από τους παράγοντες του Ν. Λασιθίου μόνο η τροποποίηση του αντικειμένου ανάθεσης στον χρηματο – οικονομικό σύμβουλο που θα προσληφθεί για τη μελέτη του χρηματοοικονομικού σχήματος κατασκευής του ΒΟΑΚ.
Στο αντικείμενο της μελέτης οι παράγοντες του νομού ζητούν να συμπεριληφθεί , προς εξέταση και το τμήμα που εκτείνεται στο Ν. Λασιθίου, που εξαιρέθηκε από τη σχετική προκήρυξη, τονίστηκε στη σύσκεψη.
Παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, Σητείας Θόδωρος Πατεράκης, Οροπεδίου Λασιθίου Ιωάννης Στεφανάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης και ο αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ Μανόλης Ρουκουνάκης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας