Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Διεθνής διάκριση για Φυσικό από το νομό Λασιθίου (Video)


Δέκα Έλληνες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν με τις εργασίες τους στο 10ο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage), με θέμα: «Inventing the future of science education» («Εφευρίσκοντας το μέλλον στην εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών»), που έγινε από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στο συνεδριακό κέντρο Kölcsey στο Debrecen της Ουγγαρίας.

Το Science on Stage αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνιστικό φεστιβάλ εκπαιδευτικών των Φυσικών Επιστημών που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο.
Συμμετείχαν 400 εκπαιδευτικοί από 30 χώρες και η Ελληνική αποστολή απέσπασε δύο βραβεία και πολλές διακρίσεις.
Από την Κρήτη συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί:
  • Ορφανάκης Μιχάλης, Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού – Γυμνάσιο Κουτσουρά ο οποίος απέσπασε με την εργασία του «Οπτικός αξονικός τομογράφος με LEGO και Arduino» το 1ο βραβείο στην κατηγορία του, ένα από τα επτά μεγάλα βραβεια του διαγωνισμού τα οποία δίνονταν αντίστοιχα σε κάθε μια από τις επτά κατηγορίες του διαγωνισμού.

  • Μαργαρίτης Αντώνης και Μαράκης Γιώργος, Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, με την εργασία τους «Το οπτικό σύστημα του ψαριού και η υποβρύχια όραση του ανθρώπου». Η εργασία αυτή όπως και του κ. Ορφανάκη επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή και παρουσιάστηκαν και ως highlights στην κεντρική αίθουσα ομιλιών του φεστιβάλ.
  • Τσουτσουδάκης Αστρινός, από το Γενικό Λύκειο Γαζίου με τις εργασίες «Σεισιμική τράπεζα με τρεις βαθμούς ελευθερίας» και «Ανεμογεννήτρια με ρότορα Φλέτνερ». Οι συγκεκριμένες εργασίες του κ. Τσουτσουδάκη βιντεοσκοπήθηκαν από την Ουγγρική κρατική τηλεόραση και θα προβληθούν σε ειδική εκπομπή.
Η Ελλάδα εκτός από τις παραπάνω διακρίσεις των Κρητών καθηγητών απέσπασε και ένα από τα ειδικά βραβεία των χορηγών, το βραβείο για το «Απαιτητικότερο και καινοτόμο πείραμα» για την εργασία του κ. Πούτου Πέτρου από το 1ο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας με τίτλο «Κατασκευή Ρομποτικού Φωτοβολταϊκού – Ανιχνευτή με μερική προσομοίωση της κίνησης της Γης».
  • Η Εθνική επιτροπή του Science on Stage απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην Aegean Airlines και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) που με τις χορηγίες τους κατέστησαν εφικτή τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών από την Κρήτη στο Science on Stage 2017 και συνέβαλαν ουσιαστικά στην εκπροσώπηση της χώρας μας με τόσο θετικά αποτελέσματα.

Συνολικες προβολες σελιδας