Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Λαμπρή η πανήγυρη του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού στο 3ο Κ.Ε.Π. Ζήρου

Με τη δέουσα λαμπρότητα πανηγύρισε την Τρίτη 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ο φερώνυμος Ιερός Ναός που βρίσκεται στο 3ο Κ.Ε.Π. Ζήρου Σητείας.
Ανήμερα της εορτής o Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον ασυμβίβαστο, δυναμικό και φλογερό κήρυκα του Αληθινού Θεού Προφήτη Ηλία, που δεν συμβιβάσθηκε με τους Ιερείς του Βαάλ και τους Βασιλείς Αχαάβ και Ιεζάβελ, που λόγω της πίστης και της θερμής προσευχής του φανερώθηκε η παρουσία του Θεού, τόνισε δε ότι και εμείς διδασκόμαστε από τον μεγάλο Προφήτη να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής με ζωντανή πίστη και θερμή προσευχή, η οποία είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας του ανθρώπου με τον δημιουργό Θεό.
Επίσης, ευχήθηκε στον Διοικητή, τον Υποδιοικητή, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό καλή δύναμη στο έργο της υπεράσπισης των εναερίων συνόρων μας , το οποίο είναι εξόχως σημαντικό και σπουδαίο σε ένα τόσο νευραλγικό σημείο στην εσχατιά της πατρίδας μας στους κρίσιμους καιρούς που διανύομε.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Αιδεσιμ. Αρχιερατικοί Επίτροποι της Ε΄ Περιφέρειας Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης και Δ΄ Περιφέρειας Πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Ζήρου π. Γεώργιος Φυτρολάκης και ο Εφημέριος της Ενορίας Χανδρά π. Γεώργιος Μονιός.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και οι επίσημοι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της μονάδας και ειδικά στα υπερσύγχρονα ραντάρ από τον ίδιο τον Διοικητή του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου κ. Εμμανουήλ Πάνου, στον οποίο επέδωσε την αναμνηστική πλακέτα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, που απεικονίζει στο κέντρο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και εκατέρωθεν σε μορφή δέησης τους προστάτες αγίους της Ιεράς Μητροπόλεως, τον πολιούχο της πόλεως Ιεράπετρας Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο και την πολιούχο της πόλεως Σητείας Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνα, και του ευχήθηκε εγκάρδια καλή δύναμη και επιτυχία στο σημαντικό για την ασφάλεια της πατρίδος μας έργο της μονάδος.
Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία του, εκτός από τον Διοικητή, τον Υποδιοικητή, τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες της μονάδος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου κ. Εμμ. Καζαμίας,  ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο Λιμενάρχης Σητείας κ. Γεώργιος Πατακός, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σητείας κ. Νικόλαος Λατζανάκης κ.α.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας