Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Προωθούνται ενέργειες για την οριστική αντιμετώπιση του παραλιακού Σητείας

Το φλέγον για την περιοχή πρόβλημα στον παραλιακό δρόμο της Σητείας υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια, όμως στο διάστημα των δύο περίπου τελευταίων έχει καταστεί πιο έντονο από ποτέ. Η σπουδαιότητα ουσιαστικής και οριστικής αντιμετώπισής του είναι μεγάλη και αντιληπτή σε όλους.

Το ζήτημα έχει αναδειχθεί σε κάθε επίπεδο, τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό. Όμως οι προσπάθειες επίλυσής του ακόμα δεν έχουν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Στην αρχή της θερινής σαιζόν, η κίνηση εξακολουθεί να διεξάγεται στο μεγαλύτερο μέρος από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και συνεπάγεται καθυστέρηση, ταλαιπωρία και επικινδυνότητα.
Με τα νυν δεδομένα και βάσει της κείμενης νομοθεσίας δεν υφίσταται σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υλοποιηθούν και προπάντων θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που απαιτούνται στον παραλιακό της Σητείας.
Ωστόσο σημειώνονται εξελίξεις, στις οποίες αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, επισημαίνοντας ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη από τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και εκτιμάται να γίνει τις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες. Αμέσως μετά θα τεθεί η έγκριση τευχών δημοπράτησης του έργου στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του επόμενου δεκαημέρου. Από ‘κει κι έπειτα θα μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ανάθεσης του έργου», ανέφερε η κ. Πετράκη.
«Το έργο», συνέχισε, «περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργασίες όπως τοιχία, αντιστηρίξεις, ενισχύσεις, ασφαλτικά, στηθαία ασφαλείας, ό,τι εργασίες κριθούν αναγκαίες από την πλευρά των μηχανικών.
Βάσει όσων προαναφέρθηκαν, δεν είναι αυτή τη στιγμή ορατό το χρονοδιάγραμμα για το μεγάλο έργο, πάντως θεωρείται δύσκολη η υπογραφή σύμβασης πριν περάσουν 30 με 40 ημέρες από το σημείο που σήμερα βρίσκεται το θέμα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας