Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Θα απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα όσων δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους

Υπό την προεδρία του κ. Θοδωρή Πετρουλάκη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας.

Tα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για τη μη τήρηση των όρων από παραχωρησιούχους για παραχωρήσεις χώρων στην χερσαία ζώνη λιμένα Σητείας.
Όπως είπε ο κ. Πετρουλάκης, «υπήρξε ειδοποίηση από την Οικονομική υπηρεσία, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν. Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να ενημερωθεί η Λιμενική Αρχή και να προχωρήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσης των τραπεζοκαθισμάτων όσων δεν τηρούν τις υποχρεώσεις που έχουν από την παραχώρηση χώρου που έγινε με απόφαση του Δ.Σ. Αν αυτό δεν γίνει, στην ουσία δημιουργείται ένας αθέμιτος ανταγωνισμός, αφού κάποιοι είναι συνεπείς και πληρώνουν και κάποιοι άλλοι όχι».
Όπως επίσης αναφέρθηκε, έγιναν διακανονισμοί, η νομοθεσία προβλέπει άλλα, το Δ.Σ. εξάντλησε κάθε περιθώριο ελαστικότητας.
Άλλωστε σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» οι διοικήσεις και υπηρεσιακοί παράγοντες των φορέων των ΟΤΑ -όπως και του Λιμενικού Ταμείου- ελέγχονται πέραν από τις δαπάνες και για τις ενέργειές τους για την είσπραξη των εσόδων.
Πάντως το ποσοστό των καταστηματαρχών που βρίσκονται σε αυτήν την δύσκολη -από κάθε άποψη- θέση είναι αρκετά υψηλό, υπερβαίνει κατά πολύ το 50% του συνόλου τους.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας