Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Στο ΤΑΙΠΕΔ ο δήμαρχος Σητείας για το αεροδρόμιο

http://www.neakriti.gr/NewsASSET/neakriti-news-image.aspx?Doc=1255680Στην Αθήνα έχει μεταβεί ο δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης , ο οποίος  παρευρεθεί  σε ειδική ενημερωτική συνάντηση, στις 2.30 το μεσημέρι, στο ΤΑΙΠΕΔ,  με φόντο την υπόθεση της αποκρατικοποίησης του δημοτικού αεροδρομίου ''Βιτσέντζος Κορνάρος'' που επανέρχεται εκ νέου στο προσκήνιο...

Με βάση τα όσα έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας,  το  ΤΑΙΠΕΔ βάζει ξανά στο ''μικροσκόπιο'' τα 23 εναπομείναντα περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια, που δεν παραχωρούνται στο σχήμα υπό τη Fraport, προχωρώντας στην πρόσληψη συμβούλων για την «αξιολόγηση των διαθέσιμων και εμπορικά εφικτών δομών συναλλαγής».
Τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία προχωρά διαγωνισμός πρόσληψης συμβούλων είναι αυτά της Αλεξανδρούπολης, του Αράξου, της Αστυπάλαιας, της Χίου, της Ικαρίας, των Ιωαννίνων, της Καλαμάτας, της Καλύμνου, της Καρπάθου, της Κάσου, του Καστελόριζου, της Καστοριάς, της Κοζάνης, των Κυθήρων, της Λέρου, της Λήμνου, της Μήλου, της Νέας Αγχιάλου, της Νάξου, της Πάρου, της Σητείας, της Σκύρου και της Σύρου.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων από τους υποψηφίους συμβούλους  είναι η 24η Ιουνίου και το έργο που θα κληθούν να παραδώσουν εντός διμήνου περιλαμβάνει πέντε βασικούς άξονες.
Αυτή βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται κινητικότητα γύρω από την αποκρατικοποίηση και των υπολοίπων περιφερειακών αεροδρομίων, στα οποία ανήκει και ο δημοτικός αερολιμένας Σητείας.

Η συζήτηση κρατά από πρόπερσι , αλλά γενικώς στην υπόθεση επικρατεί ένα ''ομιχλώδες'' τοπίο  τόσο σε επίπεδο προθέσεων όσο και σε επίπεδο διαδικασιών.
Στο μπερδεμένο αυτό τοπίο, αναμένεται  με ενδιαφέρον η ενημέρωση που θα έχει αύριο το μεσημέρι ο δήμαρχος Σητείας από τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ.
Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας