Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Όποιος τα ψέματα λαλεί δίχως αντρειά λογάται (Βιτσέντζος Κορνάρος)

1526953_1388048631450966_2001363939_n
Διαβάζοντας το δελτίο τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης με τίτλο “ Παραλιακός Σητείας 6 αλήθειες και 6 ψέματα” μελαγχόλησα. Κάνει πράξη τη ρήση “Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας ,τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα”. Γιατί αναφέρεται σε 6 αλήθειες που είναι ψέματα και σε 6 ψέματα που είναι αλήθειες.

Αφήστε το ρε παιδιά το θέμα, ειλικρινά δεν σας ευνοεί. Έχει κουραστεί κι ο κόσμος που όμως έχει καταλάβει ποιος εργάζεται υπεύθυνα και ποιος κοροϊδεύει και λαϊκίζει . Ο μόνος λόγος που απαντώ σ αυτό το κείμενο είναι γιατί στα πλαίσια της Αποκριάς και του καρναβαλιού κάποιοι μπορούν να κάνουν τις αλήθειες ψέματα και τα ψέματα αλήθειες ,αλλά όλα έχουν κάποια όρια. Γι αυτό η δική μας προσέγγιση δεν θα είναι αποκριάτικη.
Πάμε ξανά αρχίζοντας από τις 6 “αλήθειες”
1.Ειναι ψέματα ότι προτάσσατε πάντα την αποκατάσταση του δρόμου. Στο Ίτανος στην πρόταση που παρουσιάστηκε δεν λήφθηκε καθόλου υπόψιν η κατάσταση και η αποκατάσταση του δρόμου .Επιλέχθηκε και επικοινωνήθηκε η μέθοδος αναπλήρωσης της παραλίας. Όταν ήρθε λοιπόν ο κος Καραμπάς και είδε την κατάσταση διαχώρισε αμέσως τη θέση του.
2.Είναι ψέματα ότι στηρίξατε τη μελέτη του Ι Τ.Ε. αφού ειπώθηκε και καταγράφηκε στη παρουσίαση του σχεδίου αναπλήρωσης ότι η μελέτη του ΙΤΕ ήταν βαριά και μη επιλέξιμη .Άσε που ο κος Καραμανωλάκης απευθύνθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στο κο Καμπάνη που έκανε τη μελέτη με την ευγενική προσφώνηση : Ποιος είσαι εσύ που αμφισβητείς τους επιστήμονες που φέραμε εμείς:
3.Eίναι ψέματα ότι ο δήμαρχος απέκρυψε οτιδήποτε. Διαβουλευόταν και πίεζε,ενώ οι υπηρεσίες ,οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος είχαν τακτική ενημέρωση.Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι έγινε Δ.Σ. ΠΡΙΝ το Ίτανος όπου παρουσιασθηκε η μελέτη της Περιφέρειας όταν ήταν ΕΤΟΙΜΗ με την παρουσία των μηχανικών και του κου Καμπάνη
4.Είναι ψέματα ότι παρουσιάσατε Συνδυαστική μελέτη γιατί στο Ίτανος παρουσιάστηκε μόνο αναπλήρωση. Αλήθεια γιατί χάθηκε το όνομα Καραμπάς και δεν ξαναεμφανίστηκε αλλά η συνδυαστική σας μέθοδος παρουσιάσθηκε μετά από 3-4 μέρες στο δήμαρχο χωρίς τον Καραμπά:; Όλοι γνωρίζομε ότι αποχώρησε από την ομάδα γιατί διαφώνησε.
5. Είναι ψέματα ότι η συνάντηση με τον περιφερειάρχη έγινε με πρωτοβουλία σας. Έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου και μάλιστα πριν απ αυτή έγινε ΔΣ για να κατατεθούν προτάσεις
6.Είναι ψέματα ότι προκρίθηκε κάποια συνδυαστική λύση με πρωτοβουλία δική σας. Προκρίθηκε η μελέτη Καραμπά ( χωρίς τους Αναγνώστου Μπελιμπασάκη ,γιατί άραγε; )που θεωρεί επιβεβλημένη τη λιθορριπή με πέτρες μέχρι 1,5 τόνο ( και όχι 1 τόνο όπως πάλι ψέματα λέτε νομίζοντας ότι ο κόσμος άμα μικρύνουν λίγο οι πέτρες δεν θα το θεωρήσει λιθορριπή )
Πάμε τώρα στα ψέματα:
<!–[if !supportLists]–>1. <!–[endif]–>Είναι αλήθεια ότι δεν ενδιαφερθήκατε για το δρόμο.Φαίνεται από το σχέδιο της αναπλήρωσης
<!–[if !supportLists]–>2. <!–[endif]–>Είναι αλήθεια ότι δεν στηρίξατε τη μελέτη του ΙΤΕ. Εκτός από όσα είπαμε βάζετε τώρα και θέμα χρημάτων. Τι θέλετε να πείτε; Είναι ακριβά και να μην το κανομε;Και σας τι σας νοιάζει αφού τα χρήματα θα τα διεκδικήσουμε από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ;
<!–[if !supportLists]–>3. <!–[endif]–>Είναι αλήθεια ότι ο κος Καραμπας έχει σαν βασικό κορμό την αρχική μελέτη της Περιφέρειας αφού οι πέτρες 1,5 τόνου έχουν διαφορά από το αμμοχάλικο .Όσο για το μήκος ήταν κατά προσέγγιση και πάντα υπό συζητηση ,ανάλογα με το τελικό μηκος της διάβρωσης.
<!–[if !supportLists]–>4. <!–[endif]–>Είναι αλήθεια ότι προετοιμάζατε το έδαφος και όχι μόνο για τις καταγγελίες στο Λιμεναρχείο .Τρείς μέρες πριν τη καταγγελία σε εφημερίδες ,ραδιόφωνα και στο διαδίκτυο ο κος Καραμανωλάκης προειδοποιούσε γι αυτά που θα συνέβαιναν λέγοντας ότι η περιοχή έχει προπάνιο ! και θα υπάρξει ανάφλεξη !! Προφητικό χάρισμα θα μου πείτε αφού είναι ουδέτερος .Και στο δημαρχείο επίσης όταν έγινε η διαδήλωση περνούσε τυχαία Και φώναζε τα σχετικά συνθήματα ( όχι πέτρες κλπ ) αλλά εννοούσε πέτρες πάνω από΄1,5 τόνο γιατί μέχρι 1,5 τόνο δεν είναι πέτρες.
<!–[if !supportLists]–>5. <!–[endif]–>Είναι αλήθεια ότι ο κος Καραμπας δεν συμφωνεί μαζί σας και διαχωρίζει τη θέση του γιατί με τη στάση σας και τα λόγια σας δεν στηρίξατε ποτέ τη λιθορριπη μέχρι 1,5 τόνο που τώρα για πρώτη φορά δημοσίως στηρίζετε ( το κατεβάσατε στον 1 τόνο για να πάει σιγά-σιγά)
<!–[if !supportLists]–>6. <!–[endif]–>Είναι αλήθεια ότι δεν θέλατε να κληθεί ο εισαγγελέας. Στο ΔΣ που έγινε πριν τη συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια απορρίψατε κατηγορηματικά την πρόταση του δημάρχου που ζητούσε την κλήση του εισαγγελέα ! Πράγμα που ζητάτε τώρα! Γιατί άραγε τότε την απορρίψατε ; Γιατί τώρα τη ζητάτε και μάλιστα θέλετε και έκτακτο ΔΣ ; Ήδη ο δήμαρχος και οι φορείς έχουν στείλει εξώδικο στον εισαγγελέα ,άρα είναι ενήμερος ,άρα έρχεστε τρίτοι και καταϊδρωμένοι !Δεν περιγράφω άλλο!!
Καλή Σαρακoστή.ΝΙΚΟΣ ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας