Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ο Ν. Λασιθίου δικαιούται συμμετοχή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

To πάγιο, διαρκές και δίκαιο αίτημα του Νομού Λασιθίου για μέθεξη της λασιθιώτικης κοινωνίας στα δρώμενα του Πανεπιστημίου Κρήτης μέσα και από την αποκατάσταση μιας 40χρονης αδικίας,
του αποκλεισμού του δηλαδή από την κατανομή πανεπιστημιακών σχολών, έθεσαν ο νυν κυβερνητικός βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης αλλά και ο πρώην βουλευτής και νυν αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου, Νίκος Κοκκίνης.
Και οι δύο μίλησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, φέτος, 40 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο αγωνίζεται να βγει αλώβητο, μέσα από αντίξοες οικονομικές συνθήκες, επιχειρώντας μια προσπάθεια εξωστρέφειας και αναζήτησης χορηγών, για να συνεχίσει το πλούσιο, αναγνωρισμένο διεθνώς, εκπαιδευτικό και ερευνητικό του έργο.
O κ. Θραψανιώτης στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι σε περίπτωση ίδρυσης νέας ή νέων σχολών του Πανεπιστημίου, ο Νομός Λασιθίου δεν είναι δυνατόν να απουσιάζει από τη διαδικασία αυτή.
Ως Λασιθιώτης πολίτης, έχοντας παράλληλα και τη θεσμική θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μίλησε στην εκδήλωση ο πρώην βουλευτής Νίκος Κοκκίνης, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο, για πρώτη φορά, έκανε δημόσιο απολογισμό του έργου και των προοπτικών του για την επόμενη μέρα, ζητώντας να καθιερωθεί.
Ο κ. Κοκκίνης έβαλε το θέμα της διεκδίκησης των Λασιθιωτών για απόκτηση πανεπιστημιακής σχολής – κάτι που οφείλει το Πανεπιστήμιο πολλά χρόνια τώρα, αλλά δεν είναι ποτέ αργά να αγκαλιάσει και το Νομό Λασιθίου, στο πλαίσιο ίδρυσης και χωροθέτησης νέων σχολών και άλλων δομών που πρόκειται να λειτουργήσουν κάτω από την ομπρέλα του Πανεπιστημίου.
Χαρακτήρισε ως σημαντικό το γεγονός ότι ήδη υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου λειτουργεί ο σταθμός ελέγχου ρύπανσης περιβάλλοντος στο Φινοκαλιά, μια επιστημονική δομή που μετρά αποτελέσματα διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας.
Επίσης αναφέρθηκε και στην επικείμενη ίδρυση πανεπιστημιακού Ινστιτούτου δια Βίου Μάθησης στην Κρήτη, για το οποίο πρόκειται σύντομα να υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας