Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Από το Σαντάλι στη Μαρωνιά διασχίζοντας την κοιλάδα του Παντέλη

Άλλη μία διαφορετική εκδρομική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι ακολούθησαν το Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σητείας την Κυριακή  στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων εξορμήσεών του στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σητείας.

Αυτή τη φορά οι περίπου 30 συμμετέχοντες-και παιδιά- ξεκίνησαν από το Σαντάλι και έφτασαν στη Μαρωνιά διασχίζοντας την κοιλάδα του ποταμού Παντέλη. Υπεύθυνος της εκδρομής ήταν ο Γραμματέας του Συλλόγου Παύλος Καπετανάκης.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν την περιοχή του Σανταλίου αλλά και του εγκαταλελειμμένου οικισμού Καλαμαύκι, να ακολουθήσουν αγροτικούς δρόμους, να περπατήσουν στην κοιλάδα θαυμάζοντας τις εναλλαγές του τοπίου και τελικά κατέληξαν στην Μαρωνιά.
«Ο συντελεστής δυσκολίας της εκδρομής», ανέφερε  ο κ. Καπετανάκης ήταν περιορισμένος και μπορεί το ποτάμι να μην είχε νερά, αλλά οι περιπατητές είχαν την τύχη να δουν καβούρια του γλυκού νερού, κάτι που ενθουσίασε ιδιαίτερα τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους. Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους  μέσα και από την συγκεκριμένη εκδρομή να δούμε πράγματα που γενικότερα δεν τα συναντάμε συχνά. Υπήρχε μία όμορφη εναλλαγή τοπίου ξεκινώντας από μία καθαρά αγροτική περιοχή, όπως είναι το Σαντάλι με τις παλιές, μεγάλες ελιές, συστάδες πρίνων και καταλήγοντας στο ποτάμι, όπου περπατήσαμε κατά μήκος προς την παλιά ελιά της Μαρωνιάς, από τις πιο παλιές στην Ευρώπη και ήταν μία πολύ όμορφη διαδρομή όπου είχαμε και σύμμαχο τον καιρό».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας