Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία

Για άλλη μία σχολική χρονιά τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας – Παράρτημα Σητείας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, παρ’ ότι τέλη του Σεπτέμβρη. Το υπουργείο δεν έχει στελεχώσει το σχολείο με εκπαιδευτικό προσωπικό,
όπως και άλλα ανά την Ελλάδα, που λειτουργούν με αποσπασμένους και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, αλλά αδυνατούν να αρχίσουν τα μαθήματα.
Δυστυχώς η ίδια κατάσταση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Στο παρελθόν, αλλά και πέρυσι τα μαθήματα σε πολλά ΣΔΕ -μεταξύ των οποίων και της Σητείας- ξεκινούσαν τον χειμώνα, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Συνεπώς εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί καταβάλουν μία τεράστια προσπάθεια για να ολοκληρώσουν την κάθε σχολική χρονιά. Πέρυσι μάλιστα μεγάλο θέμα είχε δημιουργηθεί με την προταθείσα παράταση, την οποία κάποια σχολεία αποδέχτηκαν, ενώ άλλα όχι. Η χρονιά τελείωσε με εκκρεμότητες σε αρκετές ώρες μαθημάτων που πρέπει να καλυφθούν -άγνωστο πώς- φέτος, ωστόσο ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει μαθήματα για την τρέχουσα χρονιά.
Να στελεχωθούν άμεσα τα ΣΔΕ ζήτησε και η Διευθύντρια του ΣΔΕ Ιεράπετρας -με Παραρτήματα στη Σητεία και στον Άγιο Νικόλαο- κ. Ρέα Πηγιάκη. Αυτή τη στιγμή στο ΣΔΕ Ιεράπετρας υπηρετούν τέσσερις -μαζί με την Διευθύντρια- εκπαιδευτικοί και έχουν ξεκινήσει αντίστοιχα τα μαθήματα του Β΄ κύκλου. Στον Άγιο Νικόλαο ένας, οπότε αναμένεται αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσουν μαθήματα και στη Σητεία κανένας.
«Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας», τόνισε η κ. Πηγιάκη, «είναι μία δομή που αξίζει πραγματικά να υπάρχει και να λειτουργεί και πρέπει να στηριχθεί και να διατηρηθεί, Πιέζουμε για να στελεχωθούν όσο το δυνατό πιο σύντομα τα ΣΔΕ. Καλούμε την πολιτεία να σκύψει πάνω στα σχολεία αυτά. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτόν το θεσμό σε όλες τις πόλεις του Νομού.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας