Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η Λαϊκή Ενότητα Λασιθίου για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/p9.jpg?mtime=20161007160958Aνακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Λασιθίου
Η ΛΑΕ Λασιθίου συμμετέχει και στηρίζει τις απεργιακές δράσεις και κινητοποιήσεις που διοργανώνουν  ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία στο χώρο της Υγείας.

Οι διεκδικήσεις τους αφορούν όλα τα λαϊκά στρώματα, είναι τμήμα των αγώνων των για την υπεράσπιση των δημόσιων αναγκών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας καθημερινά επιδεινώνεται.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προκατόχων της, υλοποιώντας πιστά τα μνημόνια, δημιουργεί μια ζοφερή κατάσταση στην Υγεία.
Τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση οδηγεί σε κλείσιμο δομών, σπρώχνει στη γιγάντωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων και την εμπορευματοποίηση. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο. Οι ευέλικτες σχέσεις εργασίας, αντί να καταργηθούν, αλλάζουν μορφή κι επεκτείνονται. Οι υγειονομικοί που καθημερινά βιώνουν την εντατικοποίηση «ανταμείβονται» με νέες περικοπές των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Ζωές ασθενών κινδυνεύουν όχι μόνο από την περιορισμένη λειτουργία των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και φροντίδας (ΜΑΦ) αλλά και από την έλλειψη αναγκαίων υλικών.
Η ΛΑΕ στηρίζει τα αιτήματα για επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων, για την ανάκτηση των μνημονιακών μισθολογικών απωλειών. Θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να γίνει το πραγματικότητα το «Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό».
Οι αγώνες για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος, των συγκοινωνιών, οι αγώνες μας για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, μπορούν να σταματήσουν το μνημονιακό κατήφορο. Ανοίγοντας το δρόμο για την αντεπίθεση των λαϊκών στρωμάτων με στόχο την ανατροπή της λιτότητας, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ.
Λαϊκή Ενότητα Λασιθίου

Πηγή : Creta live

Συνολικες προβολες σελιδας