Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Άτυπη σύνοδος στη Νεάπολη για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας

iera-mitropoli-ierapitnis-siteiasΤην πρόθεση της Εκκλησίας της Κρήτης να προχωρήσει γρήγορα, εντός του Οκτωβρίου, στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας εξέφρασε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου,
ο Αρχιεπίσκοπος, Ειρηναίος. Το τριπρόσωπο θα αναδειχθεί από τον κατάλογο των 24 εκλόγιμων προς αρχιερατεία, ενώ από την σημερινή συνάντηση των αρχιερέων του νησιού, στη Νεάπολη, όπου θα τελεστεί το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, Νεκτάριο, θα κριθεί εν πολλοίς και η ημερομηνία εκλογής του διαδόχου του κυρού Ευγένιου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης θα συνεδριάσει στις 12 Οκτωβρίου, είτε για να εκλέξει νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας είτε για να ορίσει ημερομηνία για τη διαδικασία.
Tα δύο πρόσωπα που τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως βρίσκονται στο κέντρο των συζητήσεων είναι ο Πρωτοσύγκελος της χηρεύουσας Μητρόπολης και Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Κύριλλος Διαμαντάκης και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας